27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Ramazan pidesi fiyatı kaç para, gramajı ne? Ramazan pidesi 2019 fiyatı ne kadar?

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, bu yılki ramazan ayı pidesinin kaç TL’den satılacağını açıkladı. Peki, Ramazan pidesi fiyatı ne kadar olacak? Ramazan ayını sayılı günler kala ramazan pidesinin fiyatını açıklayan Kavuncu, “Ekmeğe gelen yüzde 25 zammı pideye de geleceğini ve pidenin 2,5 TL’den satılacağını belirtti. Bu açıklamanın ardından vatandaşlar 2019 yılı pide fiyatı hakkında internette de araştırmalar yapılmaya başlandı. Kavuncu, döviz kurlarında yaşanan dalgalanmadan dolayı ekmeğin hammaddesi unda da bir fiyat artışı meydana geldiğine dikkat çekerek zammın gerekli olduğunu belirtti. İşte haberimizin detayları...

25 Nisan 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Ramazan pidesi fiyatı kaç para, gramajı ne? Ramazan pidesi 2019 fiyatı ne kadar?

Ramazan pidesinin 2019 yılı fiyatı belli oldu. Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala merak edilen konulardan birisi de “Ramazan pidesi 2019 fiyatı ne kadar?” sorusuydu. Beklenen açıklama Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu’dan geldi. Kavuncu, bu yılki ekmeğe gelen yüzde 25 zammın, Ramazan pidesine geleceğini de belirterek konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, bu yıl ramazan pidesi kaç para? Gramajı ne kadar? Bu yıl ramazan pidesi kaç TL? İşte haberimizin detayları...

2019’DA RAMAZAN PİDESİ KAÇ PARA?

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, Ankara'da ekmeğe gelen yüzde 25 zammın nedenlerini ve diğer illerdeki ekmek fiyatlarına dair fiyatların seyrini Bloomberg HT'ye değerlendirdi.

Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmadan dolayı ekmeğin hammaddesi unda da bir fiyat artışı meydana geldiğine dikkat çeken Kavuncu, zammın gerekli olduğunu belirtti.

"Şu anda tüm Türkiye'de ekmek fiyatlarının zamlanması için çalışmalar sürüyor. İstanbul, Samsun ve Kayseri başta olmak üzere Orta Anadolu'da bu çalışmalar yapılıyor" diyen Kavuncu, ramazan pidesi fiyatıyla ilgili de bilgi verdi.

Kavuncu, "Ankara'da 2.5 TL olacak ramazan pidesi. Çok da bir zam yapmadık" dedi.

DÖVİZDEKİ DALGALANMA FİYATI ETKİLEDİ

Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmadan dolayı ekmeğin hammaddesi unda da bir fiyat artışı meydana geldiğine dikkat çeken Kavuncu, zammın gerekli olduğunu belirtti.

"Şu anda tüm Türkiye'de ekmek fiyatlarının zamlanması için çalışmalar sürüyor. İstanbul, Samsun ve Kayseri başta olmak üzere Orta Anadolu'da bu çalışmalar yapılıyor" diyen Kavuncu, ramazan pidesi fiyatıyla ilgili de bilgi verdi.

RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler

1/2 paketinstant maya (5 gram)

1/2 tatlı kaşığıtoz şeker

1 su bardağıılık su

1 çay kaşığı tuz

3 su bardağı un( -/+ 4 yemek kaşığı)

Üzeri için:1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1/2 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı su

1 yemek kaşığı çörek otu

Ramazan Pidesi Tarifinin Püf Noktası

Yoğurma işlemini en az 10 dakika kadar sürdürmeniz ve mayayı çalışır hale getirmeniz önemli.

Ramazan Pidesi Tarifinin Pişirme Önerisi

Biraz daha yumuşak bir pide hazırlamak istiyorsanız maya karışımını ılık sütle hazırlayabilir, hamuru bir yemek kaşığı kadar ayçiçek yağı katabilirsiniz.

Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

İnstant ya da kuru mayayı, toz şeker ilavesiyle birlikte ılık suda karıştırın. Mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.

Azar azar eklediğiniz un ve tuz ilavesiyle hamur karışımını toparlanana kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.

Ayrı ve temiz bir kaba aldığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örttükten sonra mayalanması için oda ısısında 30 dakika kadar bekletin.

Yumurta sarısı, sıvı yağı ve yoğurdu küçük bir kapta karıştırın.

Mayalanan hamuru, yağlı kağıt serilmiş ve üzeri hafif unlanmış fırın tepsisi üzerine alın. Elinizi yumurtalı ve yağlı karışıma batırıp hazırladığınız hamuru büyüterek açtırın.

Hamurun üzerine çok fazla bastırmadan bir bıçak ucu yardımıyla küçük kareler ya da baklava dilimleri oluşturun.

Pide formunu alan hamuru, fırın tepsisinde ikinci kez 15-20 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

Üzerine yumurta sarılı karışımı sürüp çörek otunu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıp kabarana kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız sıcak pidenin üzerine arzuya göre hafifçe su serpip temiz bir bezle sardıktan sonra ilk sıcaklığı gidene kadar bekletin. Dilimledikten sonra servis edin.