28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Refah payı öncesi memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği enflasyon rakamı açıklandı. 6 aylık enflasyon rakamları sonrası refah payı öncesi zam oranı belli oldu. Memur ve memur emeklileri sözleşme zammı ve enflasyon farkıyla yüzde 17,77, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77 zamma hak kazandı. Kesin zam oranı refah payı eklenmesiyle netleşecek.

IHA5 Temmuz 2023 Çarşamba 10:16 - Güncelleme:
Refah payı öncesi memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 6 aylık enflasyon yüzde 19,77 oldu. Böylece memur, memur emeklileri, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı büyük oranda belli oldu.

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği enflasyon rakamı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Temmuz Çarşamba günü 6 aylık enflasyon oranlarının netleşeceğini belirterek, "Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte biz de memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz" açıklamalarında bulunmuştu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre; haziranda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 3,92 arttı. Yıllık bazdaki artış ise yüzde 38,21 oldu. Memur, memur emeklisi, ve SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na tabii olan emeklilere yapılacak zam oranını etkileyecek 6 aylık enflasyon ise yüzde 19,77 olarak gerçekleşti.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Toplu sözleşmeye göre memurlar yılın ilk 6 ayı için yüzde 8 zam almıştı. Memur ve memur emeklileri bu zammı aşan oranda enflasyon için fark almaya hak kazanıyor. Memurlara bu yılın ikinci 6 ayı için, yüzde 6 zam ve enflasyon farkı verilecek. Memurlar ikinci 6 ayda yüzde 6'lık sözleşme zammına ek olarak yüzde 11,77'lik enflasyon farkı alacak. Böylece memur ve memur emeklileri yüzde 17,77'lik zamma hak kazandı.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ NE KADAR ZAM ALACAK?

6 aylık enflasyon oranın açıklanmasıyla beraber SSK ve Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na tabii emeklilerin de alacağı zam oranı belli oldu. 6 aylık enflasyon yüzde 19,77 olarak gerçekleşti. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77 zam alacak.

Memur ve emeklilerin kesin zam oranı ise refah payı eklenmesinin ardından belli olacak.