20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

‘Rüşvetle iş yapan işadamı değildir’

İstanbul merkezli operasyonda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Emrullah Turanlı “Rüşvetle iş yapan işadamı değildir, insan değildir” dedi. Turanlı, operasyondaki uygulamanın hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Fulya Erdem/İstanbul27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
‘Rüşvetle iş yapan işadamı değildir’

İstanbul merkezli operasyon kapsamında gözaltına alınan ve 3 gün sonra serbest bırakılan Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, rüşvet vererek iş yaptırmak isteyenlerin işadamı olmadığını söyledi. Turanlı “Rüşvet devletin malını gasp etmektir. Rüşvet veren işadamı değildir, insan değildir. Suç işleyenler suçlarını itiraf etsinler. Benim 10 bin çalışanım var, aileleriyle birlikte 50 bin kişi eder. Bir hata yüzünden 50 bin kurban vermem. Suç işleyen cezasını çekmeli. Bunların hiçbiri moralimizi bozmadı, yatırımlara ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

Zulüm içerisindeyim

Yatırım yapmak isteyen iş adamının önünü bürokrasinin kestiğini ve bu nedenle de kendisinin zulüm içerisinde yaşadığını ifade eden Turanlı şunları söyledi: “Bürokrasinin zulmünden kurtulamadık. Yatırım yapacağım zaman iznini almam en az 4-5 yıl sürüyor. Bunun için muhalefete de iktidara da ağladım, her kapıyı çaldım. Ama çare bulamadım. Satın aldığım imarlı arsalarda ruhsat için uzun yıllardır bekliyorum. Devlet kamu kurumlarını sorgulamada yetersiz kalıyor. İstanbul’daki çok sayıda belediye ile davalık olduk. Belediyeler proje tahsil harcı diye uydurma bir bedel aldılar, geri almak için hukuki savaş başlattım.” 

Hamdolsun babam öldü

Gözaltı süresince çok fazla düşünme fırsatı bulduğunu söyleyen Turanlı, operasyonu değil uygulamadaki üslubu eleştirdi. Turanlı “İşin yapılış şekli ve üslup beni rahatsız etti. Ortada ne suç, ne de delil var. Sabahın 6’sında bizi evimizden alıp bu kadar süre tutmaları insanlığa ve hukuka aykırı. Davet etselerdi de giderdim. Haram yemeden çalışan bir Allah’ın kuluna böyle muamele yapılması çok üzücü. Hamdolsun babam ölmüş. Eğer bu günümü görseydi zaten ölürdü” dedi. Turanlı, siyasete girebileceğinin de sinyalini verdi.

1 milyar dolarlık yatırım yapacak

2014’te toplam 1 milyar dolar tutarında yatırıma imza atacaklarını söyleyen Emrullah Turanlı, çevre atıkları geri dönüşüm tesisi için 100 milyon Euro’luk bütçe ayırdıklarını anlattı. Turanlı “Bu yatırımın 50 milyon Euro’su yapıldı. Şu anda 400 kişi çalışıyor, sayıyı 3 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Çöpleri enerjiye dönüştüreceğiz. 300 milyon Euro’luk, Kıbrıs Havalimanı ve Seyrantepe’de konut projemiz var. Four Winds projemizi yakında satışa çıkaracağız. Etiler’de otel, hastane ya da huzur evi yapmak istiyoruz. Fikirtepe’de 2 ada üzerinde proje çalışmalarına başlıyoruz. Haydarpaşa’da yapacağımız otel yatırımı için izinleri aldık” dedi.