25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı kadroları neler?

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı kadroları neler? sorularının yanıtları Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev almak isteyen binlerce aday tarafından araştırılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Temmuz ayında yaptığı açıklamada bu yıl içinde yapılacak olan personel alımları hakkında bilgi verdi. 2019 yılı için 29 Bin 689 memur personel alınacağını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu sayının ilk etapta 12 bin olacağını da ifade etmişti. Bu duyurunun ardından gözler Sağlık Bakanlığı personel alımlarına çevrildi. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılacak olan son dakika açıklamaları anbean takip ediliyor. Sağlık Bakanlığı personel alımı hakkında tüm detaylar haberimizin içerisinde yer alıyor..

29 Temmuz 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı kadroları neler?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Temmuz ayında personel alımları hakkında müjdeli haber vermişti.  2019 yılı için 29 Bin 689 memur personel alınacağını duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu sayının ilk etapta 12 bin olacağını da belirtmişti. Sağlık Bakanı Koca'nın bu açıklamasının ardından gözler Sağlık Bakanlığı personel alımlarına çevrildi. Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı kadroları neler? sorularının yanıtları binlerce kişi tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Sağlık Bakanlığı personel alımı hakkında merak edilenlerin tümünü sizler için derledik... 
 

MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ 

 
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN? 
Sağlık Bakanlığı personel alımı için henüz net bir tarih verilmedi. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu bilgileri paylaştı; 
 
29 bin 689 sağlık personeli alımı olacak bu yıl içinde. Bunun ilk etabı olarak 12 bin personelin alımı da önümüzdeki ay için ilana çıkılacak.
 
Bütün hazırlıklarımızı yaptık. ÖSYM’ye gönderdik ÖSYM’nin takvimi ancak ‘bir ay sonra çıkabiliriz’ dedikleri için 1 ay sonra gerçekleşecek.
 
12 bin personelin alımı da KPSS ile olacak. Mülakat yok. KPSS ile 12 bin kişiyi ÖSYM üzerinden alacağız.
Eylül Ekim gibi ikinci etabı da 17 bin 689 personeli de ÖSYM’nin takvimine göre aynı yöntemle planlamış olacağız. Mülakatsız alım daha hakkaniyetli.
 
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADROLARI NELER?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sözleşmeli sağlık personeli alımı konusunda sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bakan Koca, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
 
"Bakanlığımızın hekim, diş hekimi ve eczacı alımlarına ilâveten 29 bin 689 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam edeceğimizi açıklamıştık.
 
İlk etapta; 6 bin 835’i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi gibi unvanlarda ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile toplam 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacaktır.
 
Bugüne kadar olduğu gibi KPSS puanıyla yapılacak bu atamalar için ilanımız bir ay içinde yayınlanacaktır.
 
Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir."
 
Koca, söz konusu atamalara ilişkin duyuruların Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden https://yhgm.saglik.gov.tr/ takip edilebileceğini ifade etti.
 
 

 
 
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIM ŞARTLARI NELER?
Yeni personel alımına ilişkin şartlar henüz yapılmadı. Bir önceki sınavlara bakıldığında başvuru şartlarının aşağıdaki gibi olması tahmin ediliyor.
 
18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış, askerlik ile ilişiği bulunmayan adaylar için diğer başvuru koşullarından bazıları şöyle:
 
- Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak,
 
- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,
 
- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan, öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak,
 
- KPSS kapsamındaki taleplerde, önlisans mezunları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, lisans mezunları için ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.
 
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI
 
Kadro dağılımları halen kesin olarak bilinmemekle birlikte önümüzdeki hafta içerisinde bu resmi açıklamayla kadro dağılımlarının da belli olması bekleniyor. Ancak Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımına ilişkin kadro dağılımının şu şekilde olması bekleniyor.
 
Hemşire
 
Ebe
 
Psikolog
 
Radyoloji Teknikerliği
 
Ortopedi
 
Tıbbi Laboratuvar
 
İlk ve Acil Yardım Teknikerleri (Paramedik)
 
Biyomedikal Mühendisleri
 
Diyaliz Teknikeri
 
Anestezi
 
Sosyal Hizmet Uzmanları
 
Sağlık kurumları işletmeciliği bölümü
 
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
 
Ağız ve Diş Sağlığı
 
Ameliyathane teknikeri
 
Ameliyathane Hizmetleri
 
 

 
Odyometri
 
Acil Tıp Teknisyenliği
 
Eczane hizmetleri
 
Sağlık yönetimi
 
İş protez teknikeri
 
Hemşire yardımcısı
 
Radyoterapi teknikeri
 
Çocuk gelişimi
 
Fizik Tedavi teknikeri
 
Adli Tıp Teknikeri
 
Odyolog
 
Ferfüzyonist
 
İş ve Uğraşı Terapisti
 
Diyetisyen
 
Fizyoterapist