23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? İşte 32 bin personel alımı başvuru sayfası!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık personeli kadrolarına 32 bin alım yapılacağını açıkladı. Peki hangi kadrolar için alım yapılacak, Sağlık Bakanlığı sağlık personeli alımı için başvurular nasıl ve ne zaman yapılacak? İşte Sağlık Bakanlığı'nın yapacağı 32 bin personel alımı için başvuru sayfası ve detaylar...

26 Mart 2020 Perşembe 12:12 - Güncelleme:
Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? İşte 32 bin personel alımı başvuru sayfası!

Koranavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tedbirler alınmaya devam ederken bu kapsamda daha iyi ve hızlı bir şekilde hizmet verebilmek adına hükumet, 32 bin yeni sağlık personeli alımı için düğmeye bastı. Bilim kurulıu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadele kapsamında 32 bin yeni sağlık personeli alımı yapacaklarını açıkladı. Bu açıklama sonra gözler 32 bin sağlık personeli alımı ne zaman yapılacak sorusu gündeme geldi. Sağlık personeli alımı için başvuru Adayların başvuruları ÖSYM ve İŞKUR üzerinden alınmaya başlandı.. İşte 32 bin kadrolu sağlık personeli ataması için başvuru şartları ve ayrıntılar...

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylarımız tercihlerini 26 Mart– 1 Nisan 2020 tarihleri arasında yapabilecek.

Sürekli işçi başvuruları ise 26 Mart– 30 Mart 2020 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu’nun internet sitesi üzerinden yapılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan personel alımı duyuru şu şekilde:

"Koronavirüs salgını ile mücadele ettiğimiz bugünlerde sağlık ordumuzu güçlendiriyoruz.

Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz.

11.000’i Hemşire, 1.600’ü Ebe ve 4.687’si Sağlık Teknisyeni/Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi unvanlarında sağlık meslek mensubu alıyoruz.

KPSS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları henüz açıklanmadı. Açıklandığında başvuru şartları haberimizin içinde yer alacak. Daha önceki alımlara baktığımızda şartların aşağıdaki gibi olması düşünülüyor.

18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış, askerlik ile ilişiği bulunmayan adaylar için diğer başvuru koşullarından bazıları şöyle:

- Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,

- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan, öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak,

- KPSS kapsamındaki taleplerde, önlisans mezunları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, lisans mezunları için ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.