25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Seferihisar TOKİ kura çekilişi yapıldı! TOKİ İzmir Seferihisar kura sonuç ekranı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın destekleriyle “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut projesi başladı. Bu kapsamda İzmir Karabağlar, Seferihisar, Aliağa ve Kemalpaşa ilçelerine de konutlar inşa edilecek. İzmir İli Seferihisar ilçesinde hayata geçirilecek olan 1.000 konut için kuralar bugün çekildi. İzmir Seferihisar'da talep toplanan 1.000 konuta toplam 22 bin 204 başvuru yapıldı. Konutların 700'ü 2+1,300'ü 3+1 nitelikte inşa edilecek.

26 Şubat 2020 Çarşamba 07:14 - Güncelleme:
Seferihisar TOKİ kura çekilişi yapıldı! TOKİ İzmir Seferihisar kura sonuç ekranı

Seferihisar TOKİ kura çekiliş sonuçları açıklandı mı? sorusunun yanıtı tüm başvuru yapan vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. TOKİ İzmir Seferihisar kura sonuç ekranı da sıkça ziyaret ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 100 bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında İzmir Seferihisar'da inşa edilecek 1.000 konutun hak sahipleri gerçekleştirilen kura ile belirlendi. Kura töreni 25 Şubat 2020, Salı günü Seferihisar Belediye Düğün Salonu'nda noter huzurunda gerçekleştirildi.  

SEFERİHİSAR TOKİ KURASI ÇEKİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 100 bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında İzmir Seferihisar’da inşa edilecek 1.000 konutun hak sahipleri gerçekleştirilen kura ile belirlendi.

İzmir Seferihisar’da talep toplanan 1.000 konuta toplam 22 bin 204 başvuru yapıldı. Konutların 700’ü 2+1,300’ü 3+1 nitelikte inşa edilecek.

Kurada isimlerinin okunduğunu duyan vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı. Yıllardır ev sahibi olma hayaliyle yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, hayallerinin gerçekleştirmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

TOKİ İZMİR SEFERİHİSAR KURA SONUÇ EKRANI

SÖZLEŞME İMZALANMASI NASIL YAPILACAK?

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde Bankada (Sözleşme imzalanacak Şubeler daha sonra ilan edilecektir.) Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve kredi kullanım işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

Sözleşme imzalama aşamasında;

Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Proje bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,

Hane halkı gelirinin en fazla net 5.500 TL (İstanbul için 6.000 TL) olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,

Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.