24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Şekerbank yeni yılda da Anadolu’da büyüyemeyi planlıyor

ŞEKERBANK 2014'TE DE ANADOLU BANKACILIK ALANINA YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEK.BANKACILIKLA TANIŞMAMIŞ KESİMİ HEDEF ALAN BANKA, ANADOLU'DA 38 ŞUBE AÇARAK 2014 SONUNDA 350 ŞUBEYE ULAŞACAK.

27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Şekerbank yeni yılda da Anadolu’da büyüyemeyi planlıyor

AnAdolu bankacılığı misyonu doğrultusunda büyümesini sürdüren Şekerbank, 2014 yılında da aynı stratejiyi izlemekte kararlı. Sadece metropoller ve kent merkezlerine değil, yerel ihtiyaçlar doğrultusunda küçük yerleşim birimlerine de şube yatırımı yapan banka, bankacılık hizmetlerinden yeterince faydalanamayanlara ulaşmayı hedefliyor. Şekerbank Genel Müdürü Meriç uluşahin, yeni yılda da Anadolu insanına ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Bu misyon ile büyüme planladıklarını dile getiren uluşahin “Bu doğrultuda bankacılık hizmetlerinden yeterince faydalanamayan bölgeler başta olmak üzere 2014 yılında 38 şube daha açıp yıl sonunda 350 şubeye ulaşmayı ve 900 civarında yeni personel alımı yapmayı hedefliyoruz” dedi. Türkiye’de niş bankacılık yapmak adına ciddi bir potansiyelin bulunduğunu da belirten uluşahin “Örneğin KoBİ tanımına baktığımızda yıllık cirosu 40 milyon Tl’ye kadar olan tüm firmalar bu kapsama giriyor. oysa burada ihtiyaçları ve yapıları birbirinden tamamen farklı birçok alt segment bulunuyor. Bunlara özel niş ürünler ve kredilendirme süreçleri geliştirmek, hem sektörün büyümesi hem de toplumsal kalkınma açısından önem taşıyor” dedi. 122 milyon Euro krEdi 1.5 milyon esnafın bankacılıktan faydalanamadığını da hatırlatan uluşahin, bu alandaki çalışmalara hız verdiklerini söyledi. uluşahin şöyle devam etti: “Bu bilgilerden hareketle ve sürdürülebilir kalkınmaya verdiğimiz önem doğrultusunda, 2008 yılında Türkiye’de ilk kez esnafa ve mikro işletmelere özel bir kredilendirme süreci oluşturduk. nakit akışına dayalı yürütülen bu süreç ile bugüne kadar Türkiye genelinde 20 bin esnaf ve çiftçi ilk kez bankacılıkla tanıştı. Yeni iş kuran veya daha önce bankalarla hiçbir kredi çalışması bulunmayan müşterilerin, bankacılık sistemine kazandırılması temelinde yapılan bu çalışma kapsamında bugüne kadar 122 milyon Euro kredi kullandırdık. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde de yine 60 yıllık uzmanlığımız olan belli alanlara yoğunlaşarak esnafımıza, işletmelerimize, çiftçimize ve üretimin artmasına yönelik çalışmalar gerçekleştireceğiz. Enerji verimliliği yatırımlarının uygun koşullarda finansmanında sektörümüzdeki öncü rolümüzü sürdürmeye devam edeceğiz. Bununla beraber, yerel bankacılıktaki uzmanlığımız ile odaklandığımız alanlarda uzun vadeli yurt dışı kaynak sağlayarak uluslararası finans kuruluşları ve Anadolu üretenleri arasında köprü vazifesi göreceğiz.”

SEKTÖR İÇİN DAHA VERİMLİ BİR YIL OLACAK

2013 yılının bankacılık sektörü için verimli bir yıl olduğunu söyleyen Uluşahin, 2014 yılı beklentileri hakkında şöyle konuştu: “Türkiye’de finansal sektörün önemli bir büyüme potansiyeli var ve dış şartlardaki dalgalanmaya rağmen finans sektörümüz güçlü mali yapısı sayesinde alternatif kaynaklar geliştirmeye, reel sektörü finanse etmeye ve böylece büyümeye devam ediyor. Önümüzdeki dönemde de makro dengeleri gözeten, üretimi, tasarrufu ve reel sektör yatırımlarını destekleyen, bugüne kadar bankacılık hizmetlerine ulaşamayan kesimlerin de kaynaklara ulaşmasına yönelik bir bankacılık anlayışıyla finansal sektördeki büyümenin devam edeceğini söyleyebiliriz. 2014 hem reel sektör hem de finans sektörü için yine verimliliğin öne çıkacağı, her alanda aktif olmak yerine odaklı ve kaliteli büyümenin önem kazanacağı bir yıl olacak diye düşünüyorum.