20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kafeler ne zaman açılıyor? Başkan Erdoğan açıkladı! İşte Restoran ve kafelerin açılış tarihi

Kafeler ne zaman açılacak? sorusu yanıtını buldu. Koronavirüs kısıtlamalarının büyük bölümü kaldırıldı. Artık normalleşme sürecinin başladığını ilan eden Başkan Recep Tayyip Erdoğan Restoran ve kafeler ne zaman açılacak? sorusunun da yanıtını verdi. Kabinenin son dakika kararına göre göre kaldırılan kısıtlamalara restoranlar da dahil edildi. İşte restoran, lokanta ve kafelerin açılış tarihi...

29 Mayıs 2020 Cuma 13:21 - Güncelleme:
Kafeler ne zaman açılıyor? Başkan Erdoğan açıkladı! İşte Restoran ve kafelerin açılış tarihi

Kafelerin açılacağı tarih belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs normalleşme sürecinde kafelerin açılacağı tarihi açıkladı. Sosyal hayatın vazgeçilmezi haline gelen ve uzun süredir kapalı olan kafeler ne zaman açılacak? Kafe işletmecileri ile restoran ve kafelerin müdavimlerinin gözü Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrasında yapacağı son dakika açıklamasındaydı. 

Başkan Erdoğan, kameralar karşısına geçtiğinde koronavirüs tedbirleri ve kısıtlamaların büyük bir çoğunluğunun kaldırıldığını resmen ilan etti. Birçok kısıtlama 1 Haziran itibarıyla kaldırılıyor. 

Bu kapsamda sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat yasaklarının yanında merak edilenlerin başında kafeler ne zaman açılacak sorusu geliyordu.  Başkan Erdoğan'ın son dakika açıklamalarının içerisinde bu sorunun da yanıtı vardı. 

KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı son dakika açıklamalarında kafelerin 1 Haziran'dan itibaren saat 22'ye kadar açık olabileceğini ilan etti. 

RESTORANLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Erdoğan ayrıca açıklamasında "Restoran, hastane, çay bahçeleri, yüzmeli havuzları gibi işletmelerin de belirlenen kurallar dahilinde saat 22'ye kadar hizmet vermeye başlayabileceğini belirtebiliriz "dedi. 

BİR TEK İSTİSNA DIŞINDA...

Başkan Erdoğan açıklamasında kafelerin açılış tarihini belirtirken nargile satışının yasak olmaya devam edeceğini aktardı.