12 Aralık 2024 Perşembe / 11 CemaziyelAhir 1446

Sucuk, salamda karışıma son

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın et ile et ürünlerindeki sahtekarlığı önlemek amacıyla hazırladığı düzenlemenin ana çerçevesi belli oldu.

AA6 Ekim 2012 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Sucuk, salamda karışıma son
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, et ve et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek amacıyla hazırladığı 'Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği Taslağı'nı görüşe açtı.

Buna göre, kanatlı eti ve kırmızı et karıştırılarak ürün üretilemeyecek, ancak kırmızı etler ve kanatlı etleri kendi içinde karıştırılarak ürünler üretilebilecek.

Fermente sucuk ve ısıl işlem görmüş sucuğa, pastırmaya, dönere, köfteye et kaynaklı olmayan proteinler, nişasta ve nişasta içeren maddeler ile soya ve soya ürünleri ilave edilemeyecek.