3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

Tarihi imzayı böyle duyurdu: ''Gururla attım''

Türkiye'nin otomobili Togg'un ilk aracı, bugün banttan iniyor. Türkiye'nin 'Devrim' ile başlayan yerli otomobil hayali sonunda gerçekleşiyor. TOGG Otomobil Fabrikası işletme ruhsatına da kavuştu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TOGG Otomobil Fabrikası'nın İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı'nı imzaladı. Başkan Aktaş, 'Gururla attığım en özel imza' notuyla ruhsatın fotoğrafını paylaştı.

29 Ekim 2022 Cumartesi 10:38 - Güncelleme:
Tarihi imzayı böyle duyurdu: ''Gururla attım''

Gemlik ilçesinde 883 bin 28 metrekare ıçak alan 236 bin 605 metrekare kapalı alanda Elektrikli Otomobil Üretimi için kurulan fabrikanın ruhsatı da imzalanmış oldu. 28 Ekim tarihli 3879 nolu ruhsat fabrikanın resmi olarak çalışmasına imkan sağlıyor.

BAŞKAN AKTAŞ RUHSATI İMZALADI

Togg'un Gemlik Kampüsünün resmi açılışına saatler kala, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ruhsatın fotoğrafını paylaştı Aktaş şunları kaydetti:

"Ankara dönüşü ayağımızın tozuyla gururla attığım en özel imza. TOGG Fabrikamızın ruhsatı hayırlı olsun."

Togg'un Gemlik'teki tesisi, Cumhuriyet Bayramı'nda Başkan Erdoğan'ın katılımıyla bugün açılacak, ilk otomobil banttan inecek.

2023'TE YOLLARDA

Homologasyon testlerinin tamamlanmasının ardından da 2023 yılının ilk çeyreği sonunda C segmentindeki ilk aracı olan SUV pazara çıkacak. Ardından da yine C segmentindeki sedan ve hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV'nin de aileye katılmasıyla "aynı DNA'yı taşıyan" ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. Togg modelleri sadece bir otomobil olmayacak, 4 tekerlekli bir akıllı cihaz olarak kullanılacak. Yazılımıyla öne çıkacak Togg'lar internet alışverişi, ödeme, bağlantılı servisler gibi birçok önemli hizmeti kullanıcılarına sunacak.

1 MİLYON ÜRETİM

Tesiste kapasite yıllık 175 bine ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlayacak olan Togg, 2030'a kadar tek bir platformdan 5 farklı modelde toplam 1 milyon araç üretmeyi planlıyor.

  • Togg
  • Gemlik Kampüsü
  • C segmenti