28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

THY'den Moğolistan Hava Yolları ile kod paylaşımı anlaşması

Türk Hava Yolları (THY) ile Moğolistan Hava Yolları (MIAT Mongolian Airlines) imzaladıkları anlaşmayla yolculara daha fazla seçenek ve bağlantı olanağı sağlayacak.

AA5 Ocak 2023 Perşembe 11:38 - Güncelleme:
THY'den Moğolistan Hava Yolları ile kod paylaşımı anlaşması

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, THY ve Moğolistan Hava Yolları arasında kod paylaşımı anlaşması imzalandı.

Anlaşmayla THY ve MIAT Mongolian Hava Yolları tarafından ortak gerçekleştirilen İstanbul-Ulanbator-İstanbul seferlerinde "TK" kodu kullanılacak. MIAT Mongolian Hava Yolları da THY'nin İstanbul-Ulanbator-İstanbul seferleri ile THY'nin İstanbul bağlantılı 10 öte noktasına "OM" koduyla uçuş gerçekleştirebilecek. MIAT Mongolian Hava Yolları yolcuları, THY'nin geniş uçuş ağı üzerinden İstanbul ötesinde birçok noktaya ulaşabilecek.

MIAT Mongolian Hava Yolları Üst Yöneticisi (CEO) Munhktamir Batbayar da imzalanan anlaşmanın her iki şirketin işbirliğinde önemli bir kilometre taşı olduğunu belirterek, "Anlaşma, her iki hava yolunun müşterilerine daha fazla seçenek ve bağlantı olanağı sağlayacak. THY, geniş uçuş ağına sahip dünya çapında önemli bir hava yolu şirketidir ve böylesine seçkin bir hava yolu ile işbirliği yapmak bizim için büyük bir ayrıcalıktır." değerlendirmesinde bulundu.