16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

TKDK süt dağıttı

Dünya Süt haftası nedeniyle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Çankırı İl Koordinatörlüğü IPARD Programında desteklenen işletmenin günlük taze sütlerini Çankırı halkıyla buluşturdu.

25 Mayıs 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
TKDK süt dağıttı
Şehir merkezinde açılan standa TKDK İl Koordinatörü Emre Akbıyık'ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, Kurum Müdürleri, TKDK çalışanları katılırken halk yoğun ilgi gösterdi. 
 
TKDK İl Koordinatörü Emre Akbıyık basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Süt haftası etkinlikleri kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme kurumu tarafından desteklenmiş işletmelerde üretilen sütü, yine onun destek vermiş olduğu birlik tarafından toplatıp, yine onun destek vermiş olduğu bir işletmede pastörize edip paketletiyoruz. Günlük süt olarak burada Çankırılı halkımızla paylaşıyoruz. Tamamen yüzde yüz Avrupa Birliği standartlarında üretim bir süttür. Yine Avrupa Birliği standartlarında 
paketlenmiştir bu sütler. Günlük taze süt olarak paketlenmiş ve ikram edilmektedir. Dün ya da önceki günden kalan sütler değil bugün sabah sağılan sütlerdir. Sabah sağıldı ulaştırıldı paketlendi taze taze buraya getirildi halkımızla beraber buluşturuyoruz." dedi. 
 
IPARD programı kapsamında desteklenen projeler hakkında bilgiler veren TKDK İl Koordinatörü Emre Akbıyık "Burada yapmış olduğumuz çalışmanın IPARD programının halkımıza katmış olduğu artıları vurgulamak, ilimize yapacağı kazanımları göstermek istiyoruz. Süt zincirine baktığımızda büyükbaş ve küçükbaş süt üretimi IPARD programı kapsamında desteklenmektedir. Bu sütün toplanması ve Avrupa Birliği standartlarında işlenmesi taze süte, sterilize süte, yoğurda, ayrana, peynire dönüştürülmesi aklınıza gelecek süt ürününe dönüştürülmesi IPARD programında verilen kalemlerdir." şeklinde konuştu.