29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

TOKİ İstanbul kura sonucu 2019! TOKİ İstanbul kura tarihleri açıklandı mı?

'TOKİ İstanbul kura sonucu ne zaman?' sorusu ucuz konut sahibi olmak isteyen binlerce vatandaş tarafından merak ediliyor. TOKİ İstanbul'da yaşayanlara uygun fiyat ve ödeme seçenekleri ile toplamda 6 bin 300 yeni konut inşa edecek. 50 bin sosyal konut projesi kapsamında İstanbul'da yükselecek olan yeni konutlar Başakşehir Kayabaşı, Başakşehir Ayazma, Silivri Alipaşa, Başakşehir Hoşdere ve Tuzla Aydınlı'da hayata geçirilecek. Peki, İstanbul için kura tarihi açıklandı mı? TOKİ'nin İstanbul projeleri ile ilgili merak edilenlerin tümünü sizler için araştırdık..

3 Nisan 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
TOKİ İstanbul kura sonucu 2019! TOKİ İstanbul kura tarihleri açıklandı mı?
TOKİ İstanbul kura sonuçları, uygun fiyatla ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaşın merak ettiği konular arasında yer alıyor. Başvuruların 550 bini aştığı ucuz konut projelerinde 651 TL'den başlayan taksitlerle daire sahibi olmak mümkün. 19 Nisan 2019 tarihine kadar başvuruların alınmaya devam edileceği TOKİ İstanbul projeleri  Başakşehir Kayabaşı, Başakşehir Ayazma, Silivri Alipaşa, Başakşehir Hoşdere ve Tuzla Aydınlı'da yükselecek. Vatandaşlardan yoğun talep gören projelere başvuru yapabilmek için başvuru ücreti ödenmesi gerekiyor. TOKİ İstanbul projelerine başvuru yapmak isteyenlerin 2+1 daireler için 500 TL, 3+1 daireler için bin TL başvuru ücretinin T. Halk Bankası A.Ş.’nin İstanbul İlinde bulunan yetkili şubeleri tarafına ödenmiş olması gerekiyor. 
 
TOKİ İSTANBUL KURA ÇEKİLİŞ TARİHLERİ
TOKİ 50 bin sosyal konut projesi için kura tarihi henüz belli olmadı. TOKİ kura tarihleri belli olur olmaz haberimizin içerisinde yer alacak. 

TOKİ KURA TARİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTECEK?
1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin” , 15-19 Nisan 2019 tarihleri arasında,
2. Kategori olan “En az %40 Engelli VatandaGlarımızın” 08 – 12 Nisan 2019 tarihleri arasında,
3. Kategori olan “Emekli VatandaGlarımızın” 25 Mart 2019 – 05 Nisan 2019 tarihleri arasında,
4. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının” 06 -22 Mart 2019 tarihleri arasında Başvurular yapılacak.
 
 

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI 2019
Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;
 
1- T.C. vatandaşı olması,
 
2- Projenin bulunduğu il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,
 
3- Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması
 
4- Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması,
 
5- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4.800 TL olması gerekmektedir (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 4.800 TL olması gerekmektedir.) (3+1 Konut tipi hariç)
 
6- Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.
 
7- Ayrıca, konut başvuruları yapacak vatandaşların;
 
- 2+1 nitelikli konutlara başvuruda bulunanlar için 25 yaşını tamamlamaları;
 
- 3+1 nitelikli konutlara başvuruda bulunanlar için 18 yaşını tamamlamaları; gerekiyor.