26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

'Toplumun adalet terazisi hiç şaşmaz'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 'Bugün yolsuzluktan filan bahsediyorlar. Önemli olan toplum vicdanıdır. Mahkemeler, 'bazen kanunu uygulayalım' der ama hukuku uygulamayabilir. Toplum vicdanının adalet terazisi hiç şaşmaz' dedi.

aa31 Aralık 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
'Toplumun adalet terazisi hiç şaşmaz'
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakan Fikri Işık'ı makamında ziyaret etti.
 
 
Bakan Işık, görüşmede yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceği açısından en önemli bakanlıklardan birisi olduklarını söyledi. Işık, "Bilimin rehberliği olmazsa sürdürülebilir büyüme yakalama şansımız olmaz. Bu anlamda çok önemli fonksiyon yüklenmiş bir yer. Devraldığımızda oturmuş bir bakanlık teşkilatı gördüm. Bu kapsamda Nihat Ergün Bey'e teşekkür ediyorum. İnşallah bunu daha da ilerletmek için gayret göstereceğiz" diye konuştu.
 
 
Özellikle bilimsel çalışmalar kapsamında diğer bakanlıklarla yoğun işbirlikleri yaptıklarını anlatan Işık, "Bunların artırılması noktasında elimden gelen gayreti göstereceğim. Türkiye'nin cari açığını oluşturan kalemlerle ilgili neler yapabilir noktasında çalışmalarımız var. Bu malların Türkiye'de üretilmesine yönelik ilave neler yapabiliriz, enerji konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile neler yapabiliriz diye çalışmalar yürütüyoruz" şeklinde konuştu.
 
 
Işık, "Bugün yolsuzluktan filan bahsediyorlar. Önemli olan toplum vicdanıdır. Mahkemeler, 'bazen kanunu uygulayalım' der ama hukuku uygulamayabilir. Toplum vicdanının adalet terazisi hiç şaşmaz. Sayın Başbakanımız şiir okudu diye mahkum edilmişti ama o kişi Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı. Biz o noktada önce Allah'a, sonra milletimize güveniyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
 
 
- "Körfez temizlendi"
 
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları sonucunda Körfez'in arıtılarak, temizlendiğini vurgulayan Işık, "Buralar artık mavi bayraklı alanlar. Bunu başaran bir ilin milletvekiliyim. Körfez bugün pırıl pırıl bir hale geldi. Bu AK Parti belediyeciliğinin bir göstergesi. Şimdi Ergene noktasında da Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile birlikte çalışacağız" ifadesini kullandı.
 
 
- Bilim, teknoloji ve sanayi olmadan kalkınmak mümkün değil
 
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Türkiye'deki en önemli bakanlıklardan birisi olduğuna dikkati çekerek, "Bilim, teknoloji sanayi olmadan kalkınmak mümkün değil. Hükümet olarak bu konuya çok büyük önem veriyoruz. Gayretlerinizle Türkiye'de sanayi, teknoloji, Ar-Ge çalışmaları çok daha ileri noktalara gidecek. Sanayisi, teknolojisi olmayan bir ülke kalkınamaz. Dışarıya muhtaç olmamak için, cari açığın azalması için bunlar şart" dedi.
 
 
Özellikle son dönemlerde savunma sanayisinde çok önemli yatırımlar yapıldığına işaret eden Eroğlu, "Geçmişte Türk Silahlı Kuvvetleri ihtiyacının yüzde 20'si yerli kaynaklardan sağlanırken, şimdi bu oran yüzde 60'a yükseldi. Bu konuda artık ihracata yönelik çalışmalar yapılmaya başlandı" diye konuştu.
 
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birçok ortak çalışma yürüttüklerini belirten Eroğlu, şöyle devam etti:
"Ergene Havzası tamamen kirlendi. Orada ıslah organize sanayileri için kanun teklifi hazırlandı. Bakanlık olarak, Devlet Su İşleri marifetiyle oradaki 12 büyük ilçenin atık su arıtma tesislerini inşa ediyoruz. Ergene Havzasıyla ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının da büyük desteği var. Birlikte Ergene Havzasını temizleyeceğiz.
Bakanlık olarak aynı zamanda muhteşem bir proje hazırladık. Trakya Gelişim Projesi. Yaklaşık 3-4 yılda 10 milyar liralık yatırım yapacağız. Böylece Trakya'yı kalkınmanın ve üretimin merkezi yapacağız. Çevreyi koruyarak, kollayarak bunları yapacağız."
 
 
Kocaeli'de de büyük yatırımlar yapıldığını belirten Eroğlu, "Kocaeli'ye son 10 yılda 6 milyar liralık yatırım yapılmış. Burada bizim de büyük yatırımımız var. Orada Türkiye'nin örnek bir merkezini kuruyoruz. Hayvanların tabii ortamda gezeceği, bakımlarının yapılacağı muhteşem bir merkez olacak" ifadesini kullandı.