27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Türkiye ekonomisi Fransa’yı geçecek

Dünyanın en güçlü 30 ekonomisinin gelecek tahminini yapan CEBR, Türkiye’nin 2028’de Fransa’yı geride bırakarak 12. büyük ekonomi haline geleceğini öngördü. Raporda, gelişmekte olan ülkelerin büyüyüp Yeni Dünya Düzeni’nin sembolleri olacağı belirtildi.

Birol Keleş27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Türkiye ekonomisi Fransa’yı geçecek

Dünya ekonomisinin şeklinin 15 yıl sonra nasıl olacağı ve Türkiye’nin de ekonomik gelişme sırasında kimleri geride bırakarak dünya ekonomisinde nasıl ve nerede rol alacağı Londra merkezli Centre for Economics and Business Research (CEBR) tarafından tahmin edildi. Türkiye’nin 2028’de Fransa gibi güçlü bir ekonomiyi geride bırakarak 12. sıraya gelebileceği belirtildi. Dünyaca ünlü saygın ekonomi danışman araştırma kurumu CEBR, önümüzdeki 5-10-15 yılda hangi ülkelerin ilk 30’da olacağını tahmin etti. Raporda 2028’de Çin’in dünyanın en büyük ekonomisi olacağı belirtilirken, 2018’e kadar gelişmekte olan ülkelerin büyümeye devam edeceği, Rusya’nın 6., Hindistan’ın 9., Meksika’nın 12., Güney Kore’nin 13. ve Türkiye’nin 17. sıraya geleceği kaydedildi. Raporda ayrıca gelişmekte olan ülkelerin Yeni Dünya Düzeni’nin sembolleri olacakları ifade edildi.

İngiltere, Almanya’nın önünde

2030 yılına kadar da İngiltere’nin  Avrupa’nın en güçlü ekonomisi olan Almanya’yı geride bırakarak, Batı Avrupa’daki en güçlü ekonomi olacağı belirtildi. Avrupa’nın dinamosu ve en güçlü ekonomi olan Almanya’nın 20 yıl içinde İngiltere’nin gerisine düşeceği vurgusu yapılırken, gelişmekte olan ülkelerin ciddi bir sıçrama yapacağı ve Avrupa ekonomilerinin bu ülkelerin gerisine düşeceği belirtildi.