26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Türkiye-Azerbaycan ve Kazakistan topraklarından geçiyor! İmza için yer ve zaman belli oldu

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye-Azerbaycan ve Kazakistan topraklarından geçen Orta Koridor'un da konuşulacağı toplantı hakkında açıklamada bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye-Azerbaycan-Kazakistan Üçlü Dışişleri ve Ulaştırma Bakanları 2'nci toplantısının 25 Kasım 2022 tarihinde Kazakistan'ın Aktau şehrinde gerçekleştirileceği bildirildi.

DHA24 Kasım 2022 Perşembe 20:22 - Güncelleme:
Türkiye-Azerbaycan ve Kazakistan topraklarından geçiyor! İmza için yer ve zaman belli oldu

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye-Azerbaycan-Kazakistan Üçlü Dışişleri ve Ulaştırma Bakanları 2'nci toplantısının Kazakistan'ın Aktau şehrinde düzenleneceğini açıkladı. Söz konusu toplantının konuları arasında Türkiye-Azerbaycan-Kazakistan toparlaklarında geçen Orta Koridor hakkında '2022-2027 yol haritası'nın imzalanması planlanıyor.

TÜRKİYE YERİ VE ZAMANI BİLDİRDİ

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye-Azerbaycan-Kazakistan Üçlü Dışişleri ve Ulaştırma Bakanları İkinci Toplantısı, 25 Kasım 2022 tarihinde Kazakistan'ın Aktau şehrinde gerçekleştirilecektir. Söz konusu toplantıya Gürcistan'ın da katılım sağlaması beklenmektedir. İlki 27 Haziran 2022 tarihinde Bakü'de gerçekleştirilen mekanizmayla üç ülkeyi ilgilendiren konularda mevcut eşgüdümün pekiştirilmesi ve karşılıklı yarar temelinde bölgesel bağlantısallığın güçlendirilmesi amaçlanmaktadır." denildi.

ORTA KORİDOR'DA YOL HARİTASI BELLİ OLACAK

Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan topraklarından geçen Orta Koridora da değinilen bilgilendirmede, "Toplantı sırasında ilk toplantıda kabul edilen Bakü Deklarasyonu uyarınca Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan topraklarından geçen Orta Koridor güzergahının geliştirilmesi ve faaliyete geçebilmesi için '2022-2027 yol haritası'nın imzalanması planlanmaktadır" ifadeleri kullanıldı.