Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin üçüncü büyük asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü'nün mart ayında trafiğe açılacağını bildirdi.
Bakan Elvan, Adıyaman'ın Kahta ilçesi ile Şanlıurfa'nın Siverek ilçesini birbirine bağlayan Türkiye'nin üçüncü büyük asma köprüsünde, baret takarak köprünün son tabliye kaynağını yaptı.
Köprüdeki incelemeleri sırasında gazetecilere açıklama yapan Elvan, bölge insanının özlemle beklediği ve hasret duyduğu köprünün tamamlanıyor olmasının heyecanını yaşadığını söyledi.
Elvan, köprünün tamamlanma aşamasına geldiğini vurgulayarak, bölge halkının yıllarca feribotla Atatürk Barajı üzerinden geçiş yaptığını ancak kısa süre sonra kara yoluyla kesintisiz bir ulaşım ağına kavuşacaklarını ifade etti.
Dünyanın ender köprülerinden birini inşa ettiklerini aktaran Elvan, şöyle devam etti:
"Nissibi köprüsünde son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. İnşallah mart ayı içerisinde açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Son kaynak işlerimizi tamamladık. Köprümüzün çok önemli özellikleri var. Türkiye'nin kullanılan teknoloji ve yapım teknikleri itibariyle bu alandaki ilk köprüsüdür. Köprü nitelikleri ile de dünyada enderdir. Bölge insanı böyle bir köprüye layıktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Köprüyle, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin doğu kesimini, batı kesimiyle bir anlamda birleştirdik."
Adıyaman'ın köprü aracılığıyla çok önemli bir geçiş noktası haline geleceğini belirten Elvan, bölgenin turizm potansiyeline de köprünün katkı sunacağını anlattı.
Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden sonra üçüncü büyük asma köprünün faaliyete geçeceğini dile getiren Elvan, köprünün kısa sürede binlerce kişiye hizmet etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
Törene AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu ile çok sayıda davetli katıldı.
Orta açıklığı 400 metre, toplam uzunluğu 610 metreden oluşan Nissibi Köprüsü'nün yapımına 2011 yılında başlanmıştı.