25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Vodafone Arena para basacak

Beşiktaş Başkanı Orman, adını ‘Vodafone Arena’ olarak açıkladığı yeni stadyum sayesinde kulübün gelirlerini yüzde 100 artırmayı hedefliyor. Orman “Yeni statta yaz-kış konserler olacak, moda merkezine dönüşecek. Gelirler de kulübe kalacak” dedi.

Yener Yalçın26 Temmuz 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Vodafone Arena para basacak

KARA KARTAL’IN YENİ YUVASI İSTANBUL’UN KONSER VE MODA MERKEZİ OLACAK

Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, “Başbakan Erdoğan’ın şahsi desteği olmasa yapamazdık” dediği ve ismini ‘Vodafone Arena’ olarak açıkladığı yeni stadyumla gelirlerini katlamayı planlıyor. Beşiktaş İnşaat A.Ş. tarafından yapımına başlanan ‘Vodafone Arena’yla Türk spor tarihinin ‘en büyük sponsorluk’ anlaşmalarına imza atacaklarını söyledi. Yeni statta 41 bin 903 koltuk, 144 loca olacak. Gişe gelirinde hedef yıllık 60 milyon doları bulmak. Başkan Orman’ın anlattıklarına göre Vodafone ile Beşiktaş arasındaki nihai imza önümüzdeki hafta atılacak.

Fikret Orman’la, stat isminin ‘Vodafone Arena’ olacağını açıkladığı iftar yemeğinde buluştuk. “Vodafone Arena’da stat gelirinde rakiplerimizin üzerine çıkarız” diyen Orman 2 yılda gelirleri katlamayı planladıklarını anlattı.

Gelir hedefi 280 milyon

Göreve geldiğinde Beşiktaş’ın gelirlerinin 140 milyon lira olduğunu hatırlatan Orman, 2014/15 sezonunda bu rakamı yüzde 100 artıracaklarını söyledi. Orman, yeni statta loca gelirinin de yıllık 60 milyon dolara ulaşacaklarını kaydetti. Orman “Loca ve kombine satışına şimdiden başlar ve 2-3 yıllık satış yapabiliriz” dedi. Yeni stadın gelir artışında büyük rol oynacağını belirten Orman, şunları söyledi: “Orası bir futbol arenası olmanın dışında hem moda hem de konser merkezine dönüşecek. İstanbul’un en gözde mekanını yaratıyoruz. Vodafone sponsorluğunda yaz kış konserler düzenlenecek. Konser gelirleri de tamamen kulübe kalacak.”

Yıkımda bile konser var

Bugün yapılacak Iron Maiden konserini de hatırlatan Başkan Orman “Yıkım esnasında bile konser yapılan bir yerden söz ediyoruz. Orası artık bir konser merkezi. Eskiden Kuruçeşme’de Turkcell Arena vardı. Şimdi oranın işlevini burası görecek. IMG dünyanın en büyük moda management şirketidir. İstanbul’un moda merkezi de yeni stat olacak. IMG Doğuş ile yaptığımız anlaşmanın parçalarıdır bunlar. Stat planlaması da buna göre yapılıyor” dedi.

Başbakan’ın şahsi desteği sayesinde oldu

Beşiktaş için en önemli şeyin stadı yapmak olduğunu kaydeden Orman “Stadın yenilenme projesi Sayın Başbakan’ın şahsi desteği olmasa mümkün değildi. Bunu yapamazdık. Temel atma törenine Sayın Başbakan’ı davet edeceğiz. Bu rüya stadın temelini Başbakanımızın atmasını arzu ediyoruz” dedi.


Borçlar iki yıl sonra 200 milyon liraya iner

Beşiktaş’ın borçları hakkında konuşan Orman “Beşiktaş’ın nakitleri ve borç stoku arasında uçurum yok. Geldiğimizde borç 585 milyon liraydı bunu bir sene üç ayda 480 milyon liraya indirdik. Sermaye artırımıyla 77 milyon lira gelir sağladık. Planladığımız gibi gidersek 380 milyon liraya, iki yıl sonra ise 200 milyon liraya iner. Yeni stat için 80 milyon lira borçlanacağız” diye konuştu. “Galatasaray’la aramızda şampiyonlar ligi geliri hariç 100 milyon dolarlık gelir farkı var” diyen Fikret Orman, borçtan ziyade düşük gelirden yakındı: “Eski yönetimlerin Beşiktaş’a bıraktığı belki de en büyük kötü miras borç stoku değil, gelir farkıdır. Çok düşük sponsorluk anlaşmaları imzalanmıştı. Geçmişte sadece o günü kurtarmak için vahim anlaşmalara imza atılmış.