25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Ali Akman 1 numara! Avrupa'ya damga vurdular, rekor...

Milli futbolcu Ali Akman Hollanda ekibi NEC Nijmegen ile birlikte bir rekora ortak oldu. NEC Nijmegen, Avrupa'nın en iyi 10 liginde 21 yaş altı oyunculara süre veren kulüpler arasında birinci oldu. Ali Akman ise 21 yaş altı oyuncuların içerisinde takıma sağladığı katkı ile 1 numarada yer aldı.

Star.com.tr23 Aralık 2021 Perşembe 07:51 - Güncelleme:
Ali Akman 1 numara! Avrupa'ya damga vurdular, rekor...

Hollanda'da NEC Nijmegen forması giyen Ali Akman gösterdiği performansla takdirleri toplarken takımı Avrupa'da rekor kırdı. NEC Nijmegen Avrupa'nın en iyi 10 liginde 21 yaş altı oyunculara süre veren kulüpler arasında birinci oldu. Zirvede yer alan Hollanda kulübünde Ali Akman takımına en fazla katkı sağlayanlar listesinde 1 numarada yer aldı. Ali, bu sezon ligde 5 golle en fazla gol atan oyuncu oldu.

ALİ AKMAN VE NİJMEGEN AVRUPA'YA DAMGA VURDU

CIES tarafından yapılan bir çalışmada Nijmegen açık ara birinci oldu. Ali Akman'ın da şans bulduğu takımda Nijmegen, 21 yaşın altındaki oyunculara verdiği yüzdelik oran %43.9. Bu oran Avrupa kulüpleri arasında en yüksek oran olarak dikkat çekiyor. Ali Akman sezon başında Nijmegen'e Eintracht Frankfurt'tan kiralık olarak katılmıştı.

ALİ AKMAN TAKIMIN EN İYİSİ

Hollanda'da 25 puan toplayan Nijmegen 9. sırada bulunuyor. Ali Akman ise bu sezon katıldığı takımda 15 lig maçında 5 gol attı. Ali Akman Hollanda'da gösterdiği başarılı performans sonrasında verdiği özel röportajda şu sözleri söylemişti:

"Neden herkesin Hollanda'yı tercih ettiğini anlayabiliyorum. Çünkü burada herkes hücumu düşünüyor. Bütün takımlar futbol oynamak ister. Hollanda'da birçok takım, başlangıçtan itibaren üç forvetle oynuyor. Aslında, sadece öndeki üç adam değil, tüm oyuncular hücum düşünüyor. Bence bu anlayış harika. Burada hemen hemen her maçta gol atılıyor. Hem taraftarlar için hem de forvetler için çok güzel."

Star.com.tr