6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

Analistlerden çarpıcı yorum! Kardeş ülke S-400'e karşı DF-17 füzeleri alırsa dengeler değişir

Hindistan, gerilim yaşadığı kardeş ülke Pakistan sınırına yeni aldığı S-400'leri konuşlandırarak, bir üstünlük elde etmeye çalışıyor. Analistlere göre, Hindistan'ın oyun değiştirici olarak gördüğü S-400 kartına karşı Çin, Pakistan'ı hipersonik DF-17 füzeleriyle donatabilir. Uzmanlar, S-400'lerin sesten 5 kat hızlı DF-17'lere karşı şansı olmadığını söylüyor.

star.com.tr28 Ocak 2022 Cuma 15:42 - Güncelleme:
Analistlerden çarpıcı yorum! Kardeş ülke S-400'e karşı DF-17 füzeleri alırsa dengeler değişir

Hindistan'ın, Pakistan'a olası bir saldırısında gelecek misillemeyi engellemek için, ülke sınırına Rusya'dan temin ettiği S-400 savunma sistemleri konuşlandıracağı bildiriliyor.

Öte yandan Çin'le Hindistan arasında Fiili Kontrol Hattı (LAC) sorunları, Çin'i Pakistan'ın yanında konumlandırıyor. Bu iş birliği kapsamında Çin, Pakistan ordusunu birinci sınıf silahlarıyla silahlandırıyor.

Pekin, İslamabad'a savaş uçakları, denizaltılar, savaş gemileri, hava savunma sistemleri ve diğer askeri teçhizatlar sağladı.

Geçtiğimiz günlerde dengeyi kendi lehine değiştirmek isteyen Hindistan'ın S-400 hamlesini değerlendiren uzmanlar, 'Pakistan'ın kardeş ülkesi Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA'lar temin ederek, S-400'e karşı koyabileceğini belirtmiş, ayrıca S-400'lerin Pakistan'ın nükleer cephaniliği üzerinde bir etkisi olmadığını ifade etmişlerdi.

KARDEŞ ÜLKE HİPERSONİK DF-17 FÜZELERİ ALIRSA, S-400'ÜN İŞİ BİTER

Hindistan, S-400 Triumf sisteminin Pakistan sınırındaki Pencap eyaletinde konuşlandırıldığını ve konuşlandırmanın Şubat ayına kadar tamamlanacağını duyurmuştu.

Hava savunma sisteminin üstün sensörleri ve füze dizisi göz önüne alındığında, Hint Medyası S-400'ü "oyun değiştirici" olarak nitelendirdi. S-400, 40 ila 400 kilometre menzile sahip dört farklı tipte karadan havaya füze kullanıyor.

Füzeler, savaş uçakları, seyir füzeleri, bombalar ve bazı balistik füze türleri de dahil olmak üzere çeşitli hedefleri vurabiliyor, ancak yakalayamayacağı bir silah, oyunun kurallarını değiştirerek S-400'ün işini bitirebilir.

Uluslararası Değerlendirme ve Strateji Merkezi'nden kıdemli bir savunma uzmanı, Çin'in artık Pakistan'ı, Hindistan'ın S-400 hava savunma sisteminden kaçabilecek hipersonik silahlarla donatabileceğini iddia etti.

Defense News'e konuşan Richard D. Fisher, 'Çin, Kuzey Kore'nin yeni hipersonik silahına füze savaş başlığını desteği verdiği gibi, Pakistan'ın hipersonik silahına da benzer şekilde yardım etti veya edecek ya da sadece DF-17 füzeleri satacak." dedi.

DF-17'lerin Pakistan'a konuşlandırılması halinde, S-400'ün Mach 5, yani sesten 5 kat hızlı hareket eden hipersonik silahlara karşı bir şey yapamayacağı ileri sürülüyor.

star.com.tr