5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Bu besin bilimsel olarak kanıtlandı! Köpek balığı kıkırdağının faydalarına inanamayacaksınız

Besin değeri yüksek olan köpek balığı kıkırdağının bir çok hastalığa şifa olduğu belirtildi. Araştırma sonucunu açıklayan bilim adamları besin deposu olan köpek balığı kıkırdağının bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini ve hastalıklara iyi geldiğini duyurdu. İşte faydaları...

Milliyet6 Mart 2022 Pazar 15:24 - Güncelleme:
Bu besin bilimsel olarak kanıtlandı! Köpek balığı kıkırdağının faydalarına inanamayacaksınız

Besin değeri yüksek olan köpek balığı kıkırdağının yapılan araştırmalar sonrasında güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturduğu tespit edildi. Besin deposu olduğu belirtilen köpek balığı kıkırdağının bir çok hastalığı da faydası var. Yapılan araştırmalar, kıkırdağın içerisinde yer alan çeşitli etken maddelerin birçok hastalığa iyi geldiğini ortaya çıkardı. İşte besin olarak tavsiye edilen köpek balığı kıkırdağının şifa olduğu hastalıklar...

BESİN DEPOSU: KÖPEK BALIĞI KIKIRDAĞI

Bu kıkırdağın en önemli faydası, kılcal damar oluşumunu engelleyerek tümör gelişimini büyük oranda engellemesidir. Ancak kılcal damar gelişimini engellediğinden dolayı hamile ve kalp hastası olanlarda kullanımı kesinlikle önerilmemektedir. Besin deposu köpek balığı kıkırdağı, bilinen en doğal bağışıklık sistemi güçlendiricisidir.

Yapılan araştırmalar, bağışıklık sistemini güçlendirirken cilt sorunlarını gidererek cildi serbest radikallerden koruduğunu aynı zamanda cilt kanserini de engellediğini ortaya çıkarmıştır. İçerisinde yer alan etken maddeler, lökosit eritrosit ve trambositin yükselmesini sağlıyor. Özellikle kan değerlerini kısa sürede yükseltmesi kemoterapiye olumlu etkilerinin en önemlilerinden bir tanesidir.

Enerji seviyesini yükseltip bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda vücutta oluşan yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesine, şeker hastalığını engellemeye ve kan damarlarındaki tıkanmalara iyi geldiği anlaşılmıştır.

  • Besin
  • Köpek balığı kıkırdağı
  • hastalık
  • şifa
  • bağışıklık sistemi