7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

Elon Musk'ın beyin çipi planı kritik dönemeç! İşe alımları sinyal verdi

Dünyanın en zengin adamı Elon Musk'ın nöroteknoloji firması Neuralink, 'beyin çipi'nin insan deneylerine yaklaşıyor. Elon Musk'ın Neuralink şirketi, yeni işe alımlarla, beyin çipi için insan deneylerine yaklaştığı sinyalini verdi.

star.com.tr21 Ocak 2022 Cuma 10:00 - Güncelleme:
Elon Musk'ın beyin çipi planı kritik dönemeç! İşe alımları sinyal verdi

ABD'li milyarder girişimci Elon Musk'ın ortak girişimle kurduğu nöroteknoloji şirketi Neuralink, klinik denemelerini yürütmek için kilit çalışanları işe almaya başladı. İşe alımlar, 'beyin çiplerinin insanlar üzerinde testine başlamaya çok yaklaşıldığı sinyali' olarak yorumlandı.

Neuralink, bir klinik araştırma direktörü ve bir klinik araştırma koordinatörü işe almak için ilanlar yayınladı. İlanlarda, çalışanların "en yenilikçi doktorlardan ve en iyi mühendislerden bazılarıyla yakın çalışacağı, ayrıca Neuralink'in ilk klinik deney katılımcılarıyla birlikte çalışacağı" belirtiliyor.

Neuralink, direktörün klinik araştırma ekibine liderlik edeceğini ve yardımcı olacağını ve "hızlı, tempolu ve sürekli gelişen bir ortamla gelen düzenleyici etkileşimler" geliştireceğini söyledi.

BEYİN ÇİPİ PLANI: 2022'DE İNSANLAR KULLANACAK

256 milyar dolar olarak tahmin edilen servetiyle dünyanın en zengin insanı olarak gösterilen Musk, geçen ay ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından test planları için onay bekleyen Neuralink beyin çiplerinin 2022'de insanlara implante edilmesini beklediğini söyledi.

Musk ve Neuralink ortakları, insanları bilgisayarlara bağlayan beyin çipleri geliştirmek için, 2016 yılında şirketi kurdu. İmplantların felçli kişilerin akıllı telefon gibi cihazları beyinleriyle kontrol etmelerini sağlayacağını iddia etti.

İnsan testleri başladığında, nöronlar arasında sinyaller arasında köprü kurarak birçok fiziksel engel için çözümler de dahil olmak üzere daha fazla ilerleme kaydedilmesini bekliyor.

Neuralink, çiplerini bir makak maymunu ve bir domuzun beyninde zaten test edilmişti.

star.com.tr