9 Mayıs 2024 Perşembe / 2 Zilkade 1445

İki resim arasındaki 10 farkı tespit edebilir misin? En iddialısı bile 30 saniyeden önce bulamıyor!

İki benzer resim aynı gibi görünse de aslında birbirinden farklıdır. Bu optik illüzyon görüntüsüne yakından bakın ve iki resim arasındaki farklı öğeleri bulmaya çalışın. Bu bulmaca ile 30 saniye içinde 10 farkı tespit ederek, bu meydan okuma ile zeka seviyenizi ve gözlem becerilerinizi test edin. İki resim arasındaki 10 farkı verilen sürede bulabilir misin?

29 Kasım 2022 Salı 10:43 - Güncelleme:
İki resim arasındaki 10 farkı tespit edebilir misin? En iddialısı bile 30 saniyeden önce bulamıyor!

İki benzer resim altlı üstlü yerleştirilmiş ve aralarında 10 fark var. Hepsini bulmak için 30 saniyeniz var. Bu tür zeka testlerinin temel amacı, zihninizi meşgul etmek ve gözlem becerilerinizi geliştirmektir. En iddialı kişiler bile verilen sürede tüm farkı bulamıyor. Peki 30 saniyede iki resim arasındaki 10 farkı tespit edebilir misin? İşte eğlence ve zihin pratiği yapabileceğiniz zeka testi...

İKİ RESİM ARASINDAKİ 10 FARKI BULUN!

Bu alt alta yerleştirilmiş iki resim benzer görünse de perspektif görüntünün solundan sağına doğru kayarken ikisi arasında pek çok fark olduğu görülmektedir.

İki çocuk ve bir köpeğin olduğu bu resimde ağaçlar,kağıttan uçaklar, defter, kuş ve kelebek gibi öğeler var.

Ön planda yeşillikler ve arka planda binaların ana hatları ile bu resimde değiştirilmiş nesneler bulunuyor. 30 saniyede 10 farkı tespit edenlerin olağanüstü zeka ve harika bir gözlem becerisine sahip olduğu iddia edildi. Şimdi iki resmi karşılaştırın ve dikkatinizi çeken farklılıkları belirlemeye çalışın.

Yukarıda paylaşılan görselde meyve ve çiçeklerle dolu iki ağacın önünde iki çocuğun oyun oynadığını görebilirsiniz. Kız kağıttan uçak yaparken, erkek çocuk onları uçuruyor.

Yukarıda sunulan iki resim benzer görünse de aralarında 30 saniyede fark etmeniz gereken 10 fark var. Resimlere dikkatlice bakıp 10 farkın tümünü çalışın.

Farkları bulabildiniz mi? İşte cevap...

İlk bakışta iki resim arasındaki tüm farkları bulmak neredeyse imkansız. En az 7-8 fark görenlerin iyi gözlem becerileri olduğu aşikar.

Farkı bulma bulmacaları çözmek her zaman eğlencelidir. Hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sevilir. İnternette popülaritesi her geçen gün artan bu bulmacalar, hafızayı geliştirerek gözlem becerilerinin geliştirilmesinde önemli rol oynar.