26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Galatasaray'da sürpriz Mbaye Diagne gelişmesi! Yönetim harekete geçti

Galatasaray'da 3-4 ay sahalardan uzak kalacağı tahmin edilen Mbaye Diagne için son karar verildi. Yönetim, sakatlanan Mbaye Diagne'nin yerine yeni golcü arayışlarına başladı. Senegalli forvet, bu sezon sarı-kırmızılı forma ile 4 gol ve 2 asistlik performans sergilemişti.

star.com.tr23 Aralık 2021 Perşembe 21:41 - Güncelleme:
Galatasaray'da sürpriz Mbaye Diagne gelişmesi! Yönetim harekete geçti

Süper Lig'de 7 maçtır kazanamayan Galatasaray'da yönetim Mbaye Diagne için son kararını verdi. Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Fatih Terim ve Burak Elmas'ın yaptığı ikili görüşmede sakatlanan Mbaye Diagne yerine ara transferde forvete yeni bir isim alma kararı verildi.

MBAYE DIAGNE İÇİN SON KARAR: YENİ TRANSFER

Galatasaray'ın Süper Lig'in 17. haftasında oynadığı Başakşehir maçında sakatlanan ve oyuna devam edemeyen Mbaye Diagne'nin 3-4 ay kadar sahalardan uzak kalacağı öğrenildi. Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Fatih Terim'in isteği üzerine Senegalli forvetin yerine yeni golcü arayışlarına başlandı.

MBAYE DIAGNE, KASIMPAŞA'DAN 13 MİLYON EURO'YA ALINMIŞTI

Galatasaray, Mbaye Diagne'yi 2018-2019 sezonunun ara transfer döneminde Kasımpaşa'dan 13 milyon euro bonservis ücreti karşılığında kadrosuna katmıştı. Senegalli golcü, sarı-kırmızılılarda beklentilerin altında kalmış ve aynı sezonun yaz transfer döneminde Belçika Ligi ekiplerinden Club Brügge'a kiralık olarak gönderilmişti.

SON OLARAK PREMİER LİG'E KİRALIK OLARAK GİTMİŞTİ

Mbaye Diagne, son olarak geçtiğimiz sezonun ara transfer döneminde İngiltere Premier Lig takımlarından West Bromwich Albion'a kiralık olarak gönderilmişti. Sezonun ikinci yarısını İngiltere'de geçiren 30 yaşındaki golcü, yaz aylarında Galatasaray'a geri dönmüştü.

GALATASARAY'DAKİ PERFORMANSI

Bu sezon sarı-kırmızılı forma ile 23 maça çıkan Mbaye Diagne, 4 gol ve 2 asistlik katkıda bulundu. Diagne, Galatasaray kariyeri boyunca ise toplam 62 maçta forma giydi ve 26 gol, 4 asistlik performans sergiledi.

star.com.tr