25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

F-35 saldırırsa S-400'ler vuracak! Gerilimi böyle körüklüyorlar

Batı ile Rusya arasındaki gerilim Ukrayna krizi ile had safhaya ulaşırken Çin medyası, Pentagon'un F-35 savaş uçaklarıyla Karadeniz'de Rusya'ya saldırması halinde buna uygun bir cevap verileceği uyarısında bulundu. Haberlerde Rusya'nın, S-400, S-500, S-550, yükseltilmiş S-300'üne işaret edilerek, bu hava savunma sistemlerinin F-35 de dahil herhangi bir yabancı savaş uçağını düşürme yeteneğine sahip olduğu iddia edildi. Çin medyasının haberleri, 'gerilimi körükleme' olarak yorumlandı.

Star.com.tr3 Ocak 2022 Pazartesi 15:42 - Güncelleme:
F-35 saldırırsa S-400'ler vuracak! Gerilimi böyle körüklüyorlar

Hindistan medyasında yer alan haberlere göre Çin, ABD ile Rusya arasında Ukrayna konusunda süregelen gerilimi daha da körüklemek için harekete geçti. Çin devlet medyası sürekli olarak Rusya'yı destekleyen provokatif açıklamalar yapıyor.

Global Times, People's Daily, CGTN ve Sohu web portalı, ilgili konudaki başyazılarında sürekli olarak ABD'yi tehdit ediyor.

Bu arada ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky ile görüştü. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması halinde ABD ve müttefiklerinin kararlı adımlar atacağına söz verdi.

'F-35 SALDIRIRSA CEVAP VERİRLER'

Sohu web portalı, Pentagon'un F-35 savaş uçaklarıyla Karadeniz'de Rusya'ya saldırması halinde, kendisine uygun bir cevap verileceği konusunda uyardı. Haberde, Rusya'nın yükseltilmiş S-300PM-2 uzun menzilli hava savunma sisteminin herhangi bir yabancı savaş uçağını düşürme yeteneğine sahip olduğu iddia edildi.

Ayrıca savunma sisteminin üstün radarı ve ultra hassas sensörünün 200 ila 250 km menzile kadar herhangi bir 'davetsiz misafiri' algılayabildiği söyleniyor.

'AMERİKA'NIN F-35'İNDE ÖYLE BİR SİLAH YOK'

Hatta Çin medyasının haberinde, Amerika'nın F-35'inde böyle bir mesafeden hedefi vurabilecek bir füzenin olmadığı bile belirtildi. Uzman, Doğu Avrupa'da derinleşen kriz nedeniyle Amerika ve NATO'nun büyük bir kavgaya girmekten kaçınacağına inanıldığını söylerken, F-35 savaş uçakları ile hava saldırılarının rotasının izlenebileceğini ileri sürdü.

Yine Çin hükümetinin yayın organlarından Global Times, Rusya'nın çok gelişmiş hava savunma sistemlerine sahip olduğunu, Amerika ve diğer Batılı ülkelerin Rusya'ya hiçbir şey yapamayacaklarını iddia etti.

Rusya'nın S-400, S-500, S-550, yükseltilmiş S-300'ünü işaret eden Çin medyası, Rusya'nın Amerika'ya karşı bu tür kısa menzilli ve orta menzilli hava savunma sistemleri olduğuna değindi.

Star.com.tr