24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

S-400 açıklamasından sonra kritik Su-35 duyurusu! İpler geriliyor

Rusya, 'it dalaşında en iyi Rus savaş uçağı' olarak işaretlenen Su-35'leri, Belarus'a yerleştiriyor. Daha önce S-400 savunma sistemlerinin de Belarus'a konuşlandırılacağı duyurulmuştu. S-400 ve Su-35'lerin Belarus'a konuşlandırması, Rusya'nın muhtemel bir Ukrayna saldırısı endişelerini artırıyor.

star.com.tr26 Ocak 2022 Çarşamba 15:36 - Güncelleme:
S-400 açıklamasından sonra kritik Su-35 duyurusu! İpler geriliyor

Ukrayna'nın olası bir Rus işgaline ilişkin korkular arttıkça, Moskova bölgedeki tek müttefiki Belarus ile geniş çaplı tatbikatlar başlatmaya karar vererek endişeleri artırdı.

Birlikler, artan gerilimler nedeniyle Rusya'nın Uzak Doğu bölgesinden Ukrayna ile Belarus sınırına kaydırılmıştı. Bu gelişmenin ardından, Rus savaş uçakları da Belarus'a uçtu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetlerinin, Birlik Devletinin kuvvet denetiminin bir parçası olarak, Su-35 çok maksatlı avcı uçaklarını Belarus'a yerleştirdiğini söyledi.

Rusya ve Belarus, 1999'da iki komşunun entegrasyonu için bir Birlik Devleti anlaşması imzaladılar. Birlik Devleti, Rusya ve Belarus devletleri arasında kurulmuş devletler üstü bir oluşumdur.

Geçen yıl, iki ülke ortak bir askeri doktrin de dahil olmak üzere toplam 28 entegrasyon "programı" için bir anlaşma imzaladı.

HEM S-400'LER HEM SU-35'LER BÖLGEYE KONUŞLANIYOR

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Birlik Devletinin müdahale güçlerini kontrol etmeye katılan Doğu Askeri Bölgesi'nin Su-35S çok rollü savaş uçakları ve birimleri, Belarus hava limanlarına taşınmaya devam ediyor." ifadelerine yer verildi.

Bakanlığa göre, mürettebat bir sonraki göreve hazırlanmak için, Orta ve Batı askeri bölgelerinin hava limanlarına ara inişler yapıyor.

Çok maksatlı avcı uçaklarının uçuş rotaları, tüm yolculuk boyunca hava koşullarının yanı sıra, uçağın maksimum kesintisiz uçuş kabiliyetleri dikkate alınarak, havacılık navigatörleri tarafından titizlikle planlanıyor.

Bakanlık açıklamasında, "Belarus Cumhuriyeti hava limanlarına ulaştıktan sonra, Su-35'lerin çok işlevli savaş uçaklarının mürettebatı, Birlik Devletinin birleşik hava savunma sisteminin işleyişini kontrol etmenin bir parçası olarak hava savunması için savaş görevi üstlenecek.' denildi.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Alexander Fomin daha önce, iki tabur S-400 hava savunma sistemi ve 12 Suhoy-35 savaş uçağının, Birlik Devletinin birlikte harekat için hazır olup olmadığını değerlendirmek üzere yapılan tatbikatlar dahilinde Belarus'a göndereceğini duyurmuştu.

star.com.tr