18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Herkes hırs yaptı ama kimse bulamadı! Süre dolmadan görenin IQ'su 132 çıkıyor!

'Samanlıkta iğne aramak' deyimini gerçek kılan bu optik illüzyon testinde sarı çöpler ve benzer nesnelerin yer aldığı resimde gizlenmiş bir iğne var. Üstelik bu iğne, gözle görülmeyecek kadar küçük değil! Samanlıktaki iğneyi 12 saniyede görebiliyorsanız, üstün zeka seviyesi olan yüksek IQ'ya sahipsiniz demektir.

22 Kasım 2022 Salı 12:12 - Güncelleme:
Herkes hırs yaptı ama kimse bulamadı! Süre dolmadan görenin IQ'su 132 çıkıyor!

Bu resimde samanlıkta saklanan bir iğne var. İnsanların sadece %3'ü iğneyi 12 saniyede görebiliyor. Süre dolmadan bulabilenlerin IQ'su 132 çıkıyor. Şimdi bu optik illüzyon mücadelesini deneyerek gözlem becerilerinizi test edin! Sadece üstün yetenekli insanların çözebildiği testte samanlıkta iğne aramaya var mısın?

SAMANLIKTAKİ İĞNEYİ BULABİLİR MİSİN?

Bu resimde sarı saman ve çöplerin rasında saklanan bir iğne var. Gizli iğneyi 12 saniyede tespit edebilir misiniz? Şimdi bu optik illüzyon mücadelesini deneyerek gözlem becerilerinizi test edin!

Popüler kültürün bir parçası haline gelen zeka testleri, görseldeki nesneleri genel bir kalıpta tutarak gizli öğeyi göremeyi zorlaştıran bir algı oluştururlar.

Profesyonelce tasarlanmış Optik illüzyonlar ve IQ testleri, zeka seviyesini öğrenmenin en iyi yoludur.

SÜRE DOLMADAN GÖRENİN IQ'SU 132 ÇIKIYOR!

Sarı rengin yoğun olduğu bu görselde iğne dikkatli bir biçimde resime yerleştirilmiş durumda. Resimdeki dikkat dağıtıcı öğelerin de desteğiyle iğneyi bulmak zor görünebilir. Yapılan araştırmalara göre; Resimdeki samanların arasında gizlenmiş iğneyi bulanların IQ seviyesi 132 çıkıyor.

IQ testleri kişinin yaşına, yaşadığı ortam ve öncelikle incelenen bilişsel yeteneğe göre değişiklik gösterir.

IQ ölçümünde; 90-110 puan aralığı normal zekayı,

111-129 puan aralığı parlak zekayı,

130-160 puan aralığı üstün zekayı,

160 ve üstü puan ise dahiliği gösterir.

Bu testi 12 saniye dolmadan çözenlerin, üstün zeka seviyesi olan aralıkta yer aldığı iddia ediliyor.

İĞNEYİ BULABİLDİNİZ Mİ?

Gizlenmiş iğneyi bulmanız için ufak bir ipucu verelim. Resimde yer alan samanlar eğri iken iğne düzdür. Ve iğne görselin sol tarafında yer almaktadır.

İŞTE CEVAP!

İnsanların dikkat seviyelerinin büyük ölçüde değişkenlik gösterdiği bu testler insanların dikkatini çekmekle kalmıyor, zihni taze tutarak hazfızayı destekliyor. Bu tür dikkat gerektiren zeka testleri gözlem becerilerinin yanı sıra konsantrasyonun geliştirilmesine de yardımcı olur.