29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Volvo'dan dünyayı sallayacak yeni otomobil! Tanıtımı resmen yapıldı...

Ürettiği teknolojilerle öne çıkan otomobil devi Volvo, elektrikli otomotiv sektöründe dünyayı etkileyecek bir hazırlık çerisine girdi. Volvo, 2023 yılında seri üretime geçecek olan yeni teknolojisi elektrikli kamyonları tanıttı.

Star Gazetesi14 Aralık 2022 Çarşamba 18:56 - Güncelleme:
Volvo'dan dünyayı sallayacak yeni otomobil! Tanıtımı resmen yapıldı...

Volvo yakında şehirlerde ve bölgelerde elektrikli araçlara geçişi kolaylaştıracak daha da ağır hizmet tipi elektrikli kamyonların seri üretimine başlayacak.

Otomobil devi Volvo'nun şimdiye kadar; FH, FM ve FMX modellerindeki ağır elektrikli kamyonları yalnızca çekici olarak mevcuttu. Söz konusu bu araçlar bir römorka bağlanmak için monte edilmiş bir döner tablaya sahip olduğu biliniyor.

VOLVO'DAN DÜNYAYI SALLAYACAK YENİ OTOMOBİL!

Otomotiv sektöründe yeni bir hazırlık içine giren Volvo Group, bu modelleri örneğin çakıl, kereste, çöp veya çimento taşımak için donatılabilen düz yataklı kamyonlar olarak da piyasaya sürecek. Otomotiv devinin bu tür açık kasa kamyonların döner tablası olmayan türlerine "düz yataklı kamyonlar" adı veriliyor.

Volvo Trucks CEO'su Roger Alm yaptığı açıklamada, "Bu yeni, elektrikli kamyonlarla, daha fazla müşterinin elektrikli olmasını ve şehirlerin temel olarak tüm ulaşım akışları için emisyonsuz araçlara geçmesini her zamankinden daha kolay hale getiriyoruz. Müşterilerimiz emisyonları azaltmak ve aynı zamanda bugün kullandıkları dizel kamyonda bulunan aynı işlevselliğe sahip olmak için bu kamyonları kendi özel operasyonlarına göre özel olarak yaptırabilirler." dedi.

SERİ ÜRETİM MART 2023'TE BAŞLAYACAK

Kısa süre önce piyasaya sürülen kamyonlar, iki ila altı pil paketiyle, yani 180-560 kWh depolama kapasitesi anlamına gelen bir dizi farklı varyantta sunuluyor. Yani iki veya üç elektrik motoru, 330–490 kW'lık bir çıkış anlamına geliyor.

Birincisi, en büyük bataryaya ve en fazla güce sahip varyanttır. Satışlar artık Aralık ayında başlayacak ve seri üretim Mart 2023'te başlayacak. Diğer varyantlar sırasıyla Mayıs ve Eylül'de seri üretime başlayacak.

2030'A KADAR YARI ELEKTRİKLİ

Volvo'nun hedefi, 2030'daki satışlarının yarısının tamamen elektrikli kamyonlardan oluşması. Geçen yıl şirket toplam 123 bin kamyon teslim etti. Bağlayıcı olmayan niyet beyanları da dahil edilirse, aynı yıl içinde elektrikli kamyonlar için sipariş alımı bin 100 olarak bildirilmişti.

Star Gazetesi