6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

Zeka testi: Çemberin içinde gördüğünüz ilk renk nasıl bir dahi olduğunuzu ortaya koyuyor!

Zeka testleri, Analitik düşünme yeteneğini geliştirmek isteyen internet kullanıcıları tarafından yoğun ilgi görüyor. Beyninin her iki lobunu da etkin kullanan bir insan, bu tür optik illüzyonları kısa sürede çözebiliyor. Görseldeki yansımaların oluşturduğu optik illüzyon nedeniyle renk dalgaları ortaya çıkıyor. Resimdeki çemberin içinde gördüğünüz ilk renk, sizin nasıl bir dahi olduğunuzu ortaya çıkarıyor. Peki, ilk önce hangi rengi gördünüz?

3 Şubat 2023 Cuma 15:27 - Güncelleme:
Zeka testi: Çemberin içinde gördüğünüz ilk renk nasıl bir dahi olduğunuzu ortaya koyuyor!

IQ ölçmek için hazırlanan bu zeka testinde verdiğiniz cevaplar sizin nasıl bir dahi olduğunuzu ortaya çıkarıyor. Zeka testleri mantık çerçevesinde ilerleyen bulmacalardır. Görsel Zeka; Şekil, renk ve dokuları zihin ile algılayabilme ve bunları sanatsal formlara dönüştürebilme yeteneğidir. Bu çember şeklinde hazırlanmış IQ testinde gördüğünüz renk, nasıl bir zeka türüne sahip olduğunuzu ortaya çıkarıyor. Bakalım zekayı zorlayan bu çember resiminde ilk önce hangi rengi göreceksiniz?

GÖRDÜĞÜNÜZ RENK, ZEKA TÜRÜNÜZÜ ORTAYA ÇIKARIYOR!

Zeka testlerini çözmek için doğru bir mantık yürütmek gerekmektedir. Zeka testlerinin zorluğu kişiden kişiye değişmektedir. Bireylerin sezgisel hızı, akıl yürütme kabiliyeti ve pratik zekaları bu tür testleri çözmek için oldukça önemli etmenlerdir. Bu optik illüzyonda ise görsel bir algı oluşturularak ortaya çıkan renk dalgaları, dahilik seviyenizi tanımlıyor. Bu optik yanılsama, dahi düzeyinde bir zekaya sahip olup olmadığınızı ortaya çıkaracaktır.

HERKES FARKLI RENK GÖRÜYOR!

Görsel Zeka, dünyayı düzgün bir şekilde algılayarak gerektiğinde bu algılama üzerinde dönüşümler yapabilmeyi içeren öğrenme stilidir. Görsel – Uzamsal Zeka türüne sahip kişilerin düşünme stilleri ve ortaya çıkardıkları ürünler, yaşanılan zamana ve çevreye göre farklılıklar içerebilir. Bu illüzyon testinde dairenin ortasında beliren renkler kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

SEN NE TÜR BİR DAHİSİN?

Bu zeka testi ile dahi olduğunuz konular ortaya çıkacak. Gözlem seviyeniz ve bakış açısınz, sizin ne tür düşünce yapısına sahip olduğunuzu anlamanızı sağlayacaktır.. Sürenin sonuna geldiğinizi hatırlatmak isteriz. Artık son saniyelerdesiniz.

HANGİ RENGİ GÖRDÜN?

Zihnin günlüğüne göre insanlar, dairenin merkezine uzun süre bakarlarsa bu optik illüzyonda mavi veya kırmızı rengi ayırt edebilecekler. Bu Dünya'daki herkesin içinde bir deha vardır. Onu keşfetmek, benimsemek ve günlük hayatımızda uygulamak bizim sorumluluğumuzdur. Öyleyse, optik illüzyon testinde fark ettiğiniz renge göre ne tür bir deha olduğunuzu görelim:

MAVİ RENK - ALGI DEHASI

Mind's Journal'a göre , önce mavi rengi görüyorsanız, o zaman bir algı dahisisiniz! "Beyin dalgalarının frekansını 100 ile 120 Hz aralığında kullanıyorsunuz. Sahip olduğunuz şey zihinsel netliktir ve yaşam kavramlarını çok iyi anlarsınız. Dolayısıyla, karmaşık kararlar vermek sizin için zor bir iş değil."

KIRMIZI RENK - MANTIK DAHİSİ

Mind's Journal'a göre, önce kırmızı rengi görüyorsanız, o zaman bir mantık dehasısınız demektir! "150 ile 180 Hz aralığındaki beyin dalgalarının frekansını kullanıyorsunuz, bu da ortalamanın üzerinde bir zekaya ve mükemmel bir sezgiye sahip olduğunuz anlamına geliyor. Sorunları çözmek sizin için önemli değil!

8 saniyede yüzüğü bulan dünya rekoru kırıyor! 10 kişiden birisi bile resimde gizlenmiş yüzüğü bulamadı