5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Zeka testi: Resimdeki 7 kişi ve 1 kediyi 12 saniyede bulabilir misiniz? IQ'su 140 ve üzeri olanlar buluyor!

Araba ve tamirhaneden oluşan bu resimde 7 insan ve 1 kedi gizlenmiş. İlk bakışta çok karmaşık görünen tabloya dikkatlice bakıldığı taktirde insanlar ayırt edilebiliyor. Uzmanlar, resimde gizlenmiş 7 kişi ve 1 kediyi 12 saniye içinde çözebilenlerin IQ seviyesinin 140'ın üzerinde olduğunu belirtiyor. Şimdi resime odaklanın ve zekanızı kanıtlayın

19 Ocak 2023 Perşembe 16:42 - Güncelleme:
Zeka testi: Resimdeki 7 kişi ve 1 kediyi 12 saniyede bulabilir misiniz? IQ'su 140 ve üzeri olanlar buluyor!

Sosyal medya bu optik illüzyon testini konuşuyor. İnternette viral olan bu resimde 7 kişi ve 1 kedi var. İnsanın algı ve görsel becerilerinin ne kadar iyi olduğunu gösteren bu zeka testini 12 saniyede çözebilenlerin IQ seviyesinin 140'ın üzerinde olduğu belirtiliyor. Peki siz 7 kişi ve 1 kediyi bulacak kadar zeki misiniz?

Optik illüzyonlar, algınızı zorlayan ve gözlem becerilerinizi test eden akıl almaz görüntülerdir. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi birçok optik yanılsama türü vardır. Bu optik illüzyonlar, kişilik özelliklerinize biraz ışık tuttuklarından psikanaliz alanının da bir parçasıdır. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir.

RESİMDE 7 İNSAN VE BİR KEDİ GİZLİ

Bu tür IQ testleri son zamanlarda sosyal ağlarda ilgi odağı oldu. Başlangıçta, bu resim oldukça karmaşık ve kafa karıştırıcı olabilir. Görselde kaç adet insan olduğunu verilen süre içinde görmek, tamamıyla zeka seviyenizle ilgili. Bu optik illüzyon görüntüsünde yedi kişi ve bir kedi bulun.

Gözlem becerilerinizi ve durumsal farkındalığınızı test etmek için resmi inceleyin ancak 12 saniyelik süreyi aşmayın!

Hazırsanız 12 saniye süreniz başladı.

12 SANİYEDE RESİMDEKİ 7 KİŞİ VE KEDİYİ BULMAYA ÇALIŞIN

Resimdeki 7 kişi ve 1 kediyi 12 saniye veya daha kısa sürede görebiliyorsanız, zeka seviyeniz mükemmel derecede iyi demektir. Şimdi bu optik illüzyon testine odaklanarak gözlem becerilerinizi ölçebilirsiniz. Bu görüntüdeki yedi kişiyi tespit etmenin en iyi yolu, görüntüyü dikkatlice gözlemleyerek insana benzer öğeleri incelemektir.

Resimdeki yedi kişinin yüzlerini bulmak için iyice konsantre olmalısınız.

Bu resimdeki 7 insan ve 1 kediyi bulmanız için size sadece 12 saniye verilecek. Öngörülen süre içinde içinde gizlenmiş sekiz öğenin hepsini bulursanız zekanız bir dahininkine eşdeğer demektir. Gözlem becerilerinizi ve zekanızı test etmek için resmi inceleyin ancak 12 saniyelik süreyi aşmayın!

KAÇ TANESİNİ BULDUNUZ?

12 saniye içerisinde yedi kişiyi ve kediyi bulduysanız zekanızla gurur duyabilirsiniz.

Altı kişi bulduysanız, IQ'nuz "iyi" demektir.

Yalnızca iki veya üç tanesini keşfedebiliyorsanız, bu, zihninizin "yardıma ihtiyacı olduğu" anlamına gelir.

Hala 7 kişi ve kediyi arıyorsanız, aşağıdaki görsele bakın: