23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Arazi toplamak risk yaratabilir

Gayrimenkul sektörünün 2014 yılını daha hareketli geçireceğini düşündüğünü söyleyen Gürallar yapı Genel müdürü evrim karayel, satışlarda yılın ilk çeyreğinde bir durgunluk beklediklerini ancak yaza doğru hareketlenme olacağını belirtti. 2014 yılı için en büyük riskin geliştirici firmaların fazlalığından kaynaklanabileceğini kaydeden karayel şunları söyledi: “Şu an piyasada kentsel dönüşüm projeleri kapsamında arazi toplanmaya başlandığı ve bunların birçoğunun ruhsatsız bir şekilde satışa çıkma planları içerisinde olduğunu duyuyoruz. Bu benim için sektörün çöküşünün en büyük hazırlayıcılarından biri. Finansal gücü zayıf firmaların bir anda satışa çıkması sıkıntı yaratır. Bu açıdan 2014 yılını riskli görüyorum” dedi. Öte yandan 2014’de çok fazla proje piyasaya çıkacağı için büyük bir rekabet doğacağını ifade eden karayel, bu rekabette fiyatlarda çok büyük bir artış beklenmediğinn altını çizdi. karayel “yatırımcılar için doğru projeyi, doğru geliştirici firmadan doğru fiyata alma zamanı. ANALİZ ŞARTI ÖNCELİKLİ yatırımcıların projeyi çok iyi analiz etmeleri gerekiyor. Gürallar yapı olarak çok özel ve değerli lokasyonlarda projeler geliştirmeyi seviyoruz. Görüşmelerini yaptığımız ve sonuca yaklaştığımız yeni projelerimiz var. araştırma, fizibilite sürecindeyiz. ataşehir bölgesinde konut, ofis ve otelden oluşan karma projeler inşa etmeyi planlıyoruz. ayrıca e-5 aksı üstünde araziler takip ediyoruz. Büyükdere aksı üstünde otel yapmak için yer arıyoruz” diye konuştu.

29 Aralık 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Arazi toplamak risk yaratabilir

2014 yılı için en büyük riskin geliştirici firmaların fazlalığından kaynaklanabileceğini kaydeden karayel şunları söyledi: “Şu an piyasada kentsel dönüşüm projeleri kapsamında arazi toplanmaya başlandığı ve bunların birçoğunun ruhsatsız bir şekilde satışa çıkma planları içerisinde olduğunu duyuyoruz. Bu benim için sektörün çöküşünün en büyük hazırlayıcılarından biri. Finansal gücü zayıf firmaların bir anda satışa çıkması sıkıntı yaratır. Bu açıdan 2014 yılını riskli görüyorum” dedi. Öte yandan 2014’de çok fazla proje piyasaya çıkacağı için büyük bir rekabet doğacağını ifade eden karayel, bu rekabette fiyatlarda çok büyük bir artış beklenmediğinn altını çizdi. karayel “yatırımcılar için doğru projeyi, doğru geliştirici firmadan doğru fiyata alma zamanı.

ANALİZ ŞARTI ÖNCELİKLİ

yatırımcıların projeyi çok iyi analiz etmeleri gerekiyor. Gürallar yapı olarak çok özel ve değerli lokasyonlarda projeler geliştirmeyi seviyoruz. Görüşmelerini yaptığımız ve sonuca yaklaştığımız yeni projelerimiz var. araştırma, fizibilite sürecindeyiz. ataşehir bölgesinde konut, ofis ve otelden oluşan karma projeler inşa etmeyi planlıyoruz. ayrıca e-5 aksı üstünde araziler takip ediyoruz. Büyükdere aksı üstünde otel yapmak için yer arıyoruz” diye konuştu.