18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Dönüşüm hızlanacak

Yakın gelecekte kentsel dönüşüm projelerinde Yoğun artış beklendiğini söyleyen DKY inşaat başkanı Ali Dumankaya “dengeli bir yıl bekliyoruz” dedi.

29 Aralık 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Dönüşüm hızlanacak

İstatistiklere bakıldığında sektörün en iyi yılını geçirdiğinin görüldüğünü söyleyen dkY inşaat Yönetim kurulu başkanı ali dumankaya, lokasyonarda yaşanan arz fazlalığının önemine değindi. dumankaya “Verilere bakınca sektörün en iyi yılını geçirdiğini düşünebilirsiniz. ancak bu yanıltıcı olabilir. sektöre çok sayıda yeni oyuncunun girmesi sonucu bazı lokasyonlarda arz fazlası yaşandı. afet riski altındaki alanların dönüşümü yasası 2013 yılının sektör adına olumlu bir gelişme oldu” diye konuştu.

YÖNÜMÜZÜ DAR GELİRLİYE ÇEVİRMELİYİZ

2014’ün kentsel dönüşüm projelerinin yoğun bir şekilde başlayacağı bir yıl olmasını beklediklerinin altını çizen dumankaya, merkezi lokasyonlardaki, doğru fiyatlama yapılmış projelerde satışların iyi olacağını kaydetti. dengeli bir yıl beklediğini ifade eden dumankaya “dar ve orta gelir grubuna konut üretmeliyiz. sosyal konutlar ana ihtiyaç. dkY inşaat olarak başta kentsel dönüşüm projeleri olmak üzere aktif saha çalışmaları yaptık. 10 binin üzerinde kişi ile temas ederek kartal, maltepe, ataşehir, kadıköy, tuzla, kağıthane’de mahalle konseptini öne çıkaran, sahadan aldığı bilgileri projelerine yansıtan, aidat hassasiyetini dikkate alan projeler üzerinde çalıştık” dedi.