Gayrimenkul sektörünün en prestijli ödülleri olarak kabul edilen Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Yarışması'nda Türk projeler ödülleri topladı. İngiltere'nin başkenti Londra'da, Avrupa'nın en iyi gayrimenkul projelerinin seçildiği ödül töreninde, bu yıl en iyi mimari, gayrimenkul, iç tasarım ve yapı geliştirme kategorilerinde Türkiye'den 37 firma ödüle layık görüldü. Grosvenor Hotel'de düzenlenen gecede, 26 Avrupa ülkesinden yüzlerce proje ödül için yarışırken, Türkiye tüm kategorilerdeki projelerde en fazla ödül alan ülke rekoru kırdı. Gecede, Beyoğlu Belediyesi ve Çalık Grubu'nun işbirliği ile hayata geçen 'Tarlabaşı 360' projesi 'Kentsel Yenileme Ödülü' aldı. Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi'nin İstanbul Mecidiyeköy'de 2015 sonunda hayata geçireceği Quasar İstanbul Karma Projesi 7 dalda ödüle layık görüldü. Gürallar Yapı'nın İstanbul Kartal'daki Lapis Han ticari ofis projesi de 'en iyi ofis geliştirme' dalında ödülün sahibi oldu.
DAP'ın kulelerine ödül yağdı
Törende DAP Yapı, Vazo Towers, Dalga Towers, Maltepe Royal Centre ve Dragos Royal Centre adlı 4 projesi ile toplam 9 farklı kategoride ödül alırken Özak GYO'nun Bulvar 216 projesi ile 5 farklı dalda ödüle layık görüldü. Mimarlık şirketi 'İki Design Group' da dört projeyle, altı ödül aldı. Gürallar Yapı da ödül alan Türk şirketleri arasında yer aldı. Gürallar, ödülünü Kartal'da gerçekleştirilen Lapis Han adlı ticari ofis projesi ile en iyi ofis geliştirme kategorisinde aldı. Dünyanın en saygın gayrimenkul ödülllerinden biri kabul edilen International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri)'nin bölgesel yarışması olan Arupa Gayrimenkul Ödülleri, uluslararası jüri kurulu aracılığıyla bugünün ve geleceğin en iyi yapılarını seçiyor.
kutu
'Tarlabaşı 360' büyük ilgi gördü
Gecede yoğun ilgi gören projelerden Tarlabaşı 360, tarihi binaların restore edilerek, diğer yapıların ise aslına uygun olarak çağdaş bir mimari yorumla yenilendiği bu proje, hem büyüklüğü hem de Türkiye'de kamu ve özel sektör ortaklığı ile yapılan ilk yenileme projesi oluşuyla büyük önem taşıyor. 9 ada arasındaki sokak ve caddeler, sanat galerileri, şık mağazalar ve yemek mekanlarıyla Tarlabaşı'nda nostaljik bir atmosfer oluştururken, açık hava ressamları ve müzisyenler, yaşanan sokak kavramını hayata geçirecek. 20.000 m² alan üzerine kurulu 150.000 m²'lik inşaat alanı ve 94.000 m²'lik satılabilir alan ile Tarlabaşı 360, 220 m.'lik cephe uzunluğu ile şimdiden İstanbul'un simgelerinden biri olmaya aday.