Bilim insanları tarafından keşfedilen yeni insan fosili insanlık tarihinin nasıl bir seyir izlediğini çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor. İsrail'de bir mağarada bulunan insan dişleri arkeologları heyecanlandırdı. Üst çene kemiğine ait fosili, Binghampton Üniversitesi liderliğindeki uluslararası bir araştırma ekibi tarafından keşfedildi. Bu keşifle birlikte insanların Afrika kıtasından göçünün düşünülenden 50 bin yıl önce terk ettiğini gösteriyor. Araştırmacı Profesör Rolf Quam, 'Misliya heyecan verici bir keşif. Atalarımızın Afrika'dan daha önce göç ettiğinin en açık kanıtı. Bu aynı zamanda, modern insanların potansiyel olarak diğer arkaik insan gruplarıyla daha uzun bir zaman döneminde buluşup etkileşime girdikleri, kültürel ve biyolojik değişimler için daha fazla fırsat sağladığı anlamına geliyor' dedi. İsrail'in Carmel Dağı'nda yer alan Misliya Mağarası'nda bulunan bu çene kemiği fosilinin 175.000-200.000 yıl öncesine dayandığı ortaya çıktı. Modern insanların eski fosilleri Afrika'da bulunmuşken, Afrika'dan göç etmenin zamanlamasını ve yollarını bilmek, insanlık tarihini anlamak için çok önemlidir. Araştırmacılar, yeni keşiflerinin Ortadoğu'da erken insan hareketine ışık tutmasına yardımcı olacağını umuyor.
1
/
6
Bilim insanları tarafından keşfedilen yeni insan fosili insanlık tarihinin nasıl bir seyir izlediğini çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor. İsrail'de bir mağarada bulunan insan dişleri arkeologları heyecanlandırdı. Üst çene kemiğine ait fosili, Binghampton Üniversitesi liderliğindeki uluslararası bir araştırma ekibi tarafından keşfedildi. Bu keşifle birlikte insanların Afrika kıtasından göçünün düşünülenden 50 bin yıl önceye ait olduğu ortaya çıktı.
2
/
6
Araştırmacı Profesör Rolf Quam, 'Misliya heyecan verici bir keşif. Atalarımızın Afrika'dan daha önce göç ettiğinin en açık kanıtı.
3
/
6
İsrail'in Carmel Dağı'nda yer alan Misliya Mağarası'nda bulunan bu çene kemiği fosilinin 175.000-200.000 yıl öncesine dayandığı ortaya çıktı.
4
/
6
Modern insanların eski fosilleri Afrika'da bulunmuşken, Afrika'dan göç etmenin zamanlamasını ve yollarını bilmek, insanlık tarihini anlamak için çok önemlidir.
5
/
6
Araştırmacılar, yeni keşiflerinin Ortadoğu'da erken insan hareketine ışık tutmasına yardımcı olacağını umuyor. Haber: Alaattin Ayhan
6
/
6
Bu aynı zamanda, modern insanların potansiyel olarak diğer arkaik insan gruplarıyla daha uzun bir zaman döneminde buluşup etkileşime girdikleri, kültürel ve biyolojik değişimler için daha fazla fırsat sağladığı anlamına geliyor' dedi.