30 yaşınızı geçtiyseniz bu yiyecekleri sakın tüketmeyin!
30 yaşınızı geçtiyseniz bu yiyecekleri sakın tüketmeyin!
4 Ekim 2018 Perşembe
Uzmanlar 30 yaşından sonra tüketilmemesi gereken 13 besini açıkladı. İşte o besinler...
1
/
14
10. Salam ve sosis - İşlenmiş gıdalar özelliklerin erkeklerde ciddi hastalıklara neden oluyor.
2
/
14
11. Cips - Sodyum oranı bakımından yüksek olan cipsler, kan basıncına sebep oluyor.
3
/
14
12. Kola - Özel bileşimlerden meydana gelen kola, kadın ve erkeklerde ciddi rahatsızlıklara sebep oluyor.
4
/
14
5. Açma ve beyaz ekmek - Beyaz ekmeğin içerisinde bulunan maddeler, kırışıklık karşıtı kolajenlere zarar vererek yaşlanmayı hızlandırıyor.
5
/
14
4. Kremalı bisküvi - Karın bölgesinde yağlanmanın nedenlerinden birisi de kremalı gıdalardır. Bu sebepten olabildiğince uzak durulması gerekir.
6
/
14
1. Aromalı yoğurt - Yaşlanmayı yavaşlatmak için meyveli yoğurt yerine sade yoğurtların tercih edilmesi gerekiyor.
7
/
14
13. Ketçap - 30 yaşının geçmiş kişilerin ketçap ve ekmekten de uzak durulması gerekiyor.
8
/
14
7. Şekerli atıştırmalıklar - 30'lu yaşların ardından alınan kiloların kaynağı, karaciğer fonksiyonlarındaki sorunlar olabiliyor. Bu sebepten toksin oluşumuna neden olan tatlandırıcılardan uzak durmak gerekiyor.
9
/
14
3. Protein bar - Sağlıklı ürünler ile formda kalmak isteyen 30 yaşın üstündeki kişilerin bu tarz gıdalardan uzak durması gerekiyor.
10
/
14
9. Paketlenmiş yağlı mısır - Trans yağ kullanılarak hazırlanmış mısırlar, kalp hastalık riskini arttırıyor.
11
/
14
8. Margarin - Katı bileşen olan margarin, kalp rahatsızlıkların nedeni olabiliyor. Ayrıca margarin ciltte kırışıkların artmasına neden oluyor.
12
/
14
2. Hamur işleri - Hamur işlerinden uzak durmak kalp hastalıkları riskini ortadan kaldırıyor.