Adana karpuzunun marka değerinin korunması amacıyla 2016'da oluşturulan 'ham karpuz timleri' bu sene de hasat çalışmalarını yerinde takip ederek olgunlaşmayan ürünlerin toplanmasına izin vermeyecek.
1
/
14
ekimin yoğun olarak yapıldığı Karataş, Yüreğir, Seyhan, Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde tarama yaparak, olgunlaşmadan hasat edildiği belirlenen karpuzları valilik kararıyla imha edecek.
2
/
14
Üreticiler, hasat yapacağını bir gün önceden müdürlüklere bildirip karpuzun olgunlaşıp olgunlaşmadığını timlere kontrol ettirdikten sonra ürünlerini toplayacak.
3
/
14
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, bazı ziraat odası yöneticileri ve çeşitli derneklerin temsilcileriyle düzenlediği basın toplantısında,
4
/
14
Adana'nın karpuz üretiminde önemli rol oynadığını anlatan Doğan, şöyle konuştu: 'Karpuz fiyatının yüksek olmasından dolayı, bazıları karpuz hasadını erken yapmakta...
5
/
14
Biz de bunun önüne geçmek için 'ham karpuz timleri' oluşturduk. Bu yıl Adana genelinde 12 ekip olarak 'ham karpuz timleri' görevde olacak.'
6
/
14
Çukurova'nın bereketli topraklarında yetişen Adana karpuzunun hasadının başladığını söyledi.
7
/
14
Adana Karpuzcular Derneği Başkanı İbrahim Savaş da 2019 yılı kavun-karpuz sezonunun tüm Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulunarak, şu ifadeleri kullandı:
8
/
14
Doğan, konuşmasının devamında, 'Olgunlaşmamış ürünlerin vatandaşa satılması Adana karpuzunun marka değerini düşürüyor. Çünkü karpuz ham çıktığında bir alan bir daha almıyor,
9
/
14
Adana karpuzunun marka değerinin korunması amacıyla 2016'da oluşturulan 'ham karpuz timleri' bu sene de hasat çalışmalarını yerinde takip ederek olgunlaşmayan ürünlerin toplanmasına izin vermeyecek.
10
/
14
Karpuz hasadının başladığı Adana'da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ziraat odaları ve Adana Karpuzcular Derneği Başkanlığı tarafından oluşturulan timler,
11
/
14
bu da tüketimin düşmesine neden oluyor. Çiftçilerimiz de bundan zarar ediyor. Amacımız, gönül rahatlığıyla halkımıza Adana karpuzunu yedirmek' dedi.
12
/
14
Vatandaşımızın daha lezzetli ve kaliteli Adana karpuzu yemesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.'
13
/
14
'Karpuzlarımızın tüm illerde ağız tadıyla yenilebilmesi için 12 ekip olarak 'ham karpuz timleri' oluşturuldu...