Her canlı farklı bir hayatta kalma mekanizmasıyla yaratılmıştır. Kimisi boynuzuyla, dişiyle, zehriyle vb hayatta kalırken kimisi de şeffaflığıyla ortama uyum sağlayarak hayatta kalmayı başarıyor. İşte o canlılardan bazıları...
1
/
35
Her canlı farklı bir hayatta kalma mekanizmasıyla yaratılmıştır.
2
/
35
Kimisi boynuzuyla, dişiyle, zehriyle vb hayatta kalırken kimisi de şeffaflığıyla ortama uyum sağlayarak hayatta kalmayı başarıyor.
3
/
35
İşte o canlılardan bazıları...
4
/
35
Kıvırcık kelebek olarak bilinen bu canlı fırça ayaklı bir kelebektir. Kanatlarının şeffaflığı, üç özelliğin kombinasyonundan kaynaklanır: Birincisi, kanatlarını oluşturan malzemeyle görünür ışığın düşük emilebiliyor olması, ikincisi, kanatlardan geçen ışığın az dağılması ve üçüncüsü olarak da düşük yansımayla ışığın kanat yüzeyine çarpmasıdır.
5
/
35
Firavun karısı (Monomorium pharaonis), şekerle, kekle, ekmekle ve yağlı yiyeceklerle beslenirler. Yuvaları, nadiren dışarıda bulunur. Çoğunlukla kapalı yerlerde yaşarlar. Kökeni bilinmeyen firavun karıncası Avrupa, Amerika, Avustralya ve Güneydoğu Asya da dahil olmak üzere neredeyse dünyanın her bölgesinde yaşamaktadır.
6
/
35
Cam Kurbağa: Pek çok farklı cam kurbağa cinsi vardır. Hepsi Güney ve Merkez Afrika’nın tropikal yağmur ormanlarında yaşar. Hareketsiz bir şekilde durduklarında, yırtıcı hayvanlara karşı tamamen görünmez olurlar.
7
/
35
Timsah Buz Balığı: Bu Antarktik balık pulsuz ve ürkütücü derecede soluk, ama en garip özelliği ise kanı, çünkü herhangi bir rengi yok. Buz balıkları bilinen tek kırmızı kan hücresi ve hemoglobini olmayan omurgalı hayvan. Demir ve protein zengini bu hücreler damar sisteminde oksijenin taşınmasında yardımcı olurlar.
8
/
35
Tortoise Shell Beetle: Bu böceğin pek çok çeşidi ve rengi mevcut. Ama hepsi şeffaf bir kabuğu paylaşmakta ayrıca parlak işaretleri de var.
9
/
35
Barreleye Balığı: Bu tuhaf balık, kafasındaki şeffaf, sıvı dolu kalkanının içinde aşırı derecede ışığa duyarlı gözlere sahip. Borulu yapıdaki gözleri yeşil lenslerle kapaklandırılmış. Hayvan kafasının üstündeki yemeklere bakmak için gözler yukarıya doğru bakmaktadır. Balık beslenirken de bu gözler ileriyi gösterir. Balığın ağzının üstündeki iki nokta, gözlere benzeyen aslında insanlardaki gibi koklama organı olan burun delikleridir.