Vücudumuzun günlük vitamin, mineral, lif ihtiyacının karşılanması ve genel sağlığımızın korunmasında, meyve sebze tüketimi önemli bir rol oynuyor.
1
/
14
Vücudumuzun günlük vitamin, mineral, lif ihtiyacının karşılanması ve genel sağlığımızın korunmasında, meyve sebze tüketimi önemli bir rol oynuyor.
2
/
14
Özellikle antosiyanin bakımından zengin mavi, kırmızı veya mor renkli meyve sebzeler, kişiyi kanser, kalp hastalıkları, aşırı kilodan koruyor.
3
/
14
Diyetisyen Ezgi Mumcu, antosiyanin oranı yüksek olan besinlerin faydaları hakkında şu bilgileri verdi:
4
/
14
Berryler: Antioksidanların en önemli kaynağıdır.
5
/
14
Yaban mersini, böğürtlen, çilek, ahududu, elderberries, kızılcık, bilberries ve diğer mavi, mor veya kırmızı renkli meyveler zengin antosiyanin kaynaklarıdır.
6
/
14
Kirazgiller: Ekşi ve tatlı olan kirazgiller, tatlı olanlarına göre daha yüksek antosiyanın seviyesine sahip.
7
/
14
Çilek, kiraz gibi meyveler ne kadar koyu olursa konsantrasyonları o kadar yüksek olur.
8
/
14
Mor üzüm: En önemli antosiyanın kaynağıdır.
9
/
14
Aynı zamanda ürik asit kristallerinin çözülmesine yardımcı olurlar; bu da gut ve romatizmal artrit semptomlarını azaltabilir.
10
/
14
Mor kuşkonmaz: Kuşkonmaz lezzetli olmasının yanı sıra besin içeriği bakımından da oldukça zengindir.
11
/
14
Antosiyanin bakımından daha zengin olmalarının yanı sıra; mor renkteki kuşkonmaz; yeşil kuşkonmaza oranla daha fazla protein ve daha fazla C vitamini içermektedir.
12
/
14
Mor lahana: Araştırmalar mor lahanada 36 farklı antosiyanin türü olduğunu ortaya çıkarmıştır.
13
/
14
Ancak kişinin vücudu bu antosiyaninlerin sadece %80'inden faydalanabilmektedir.