Görüntüsüyle bile dehşete düşüren en zehirli 15 yılan türü
Görüntüsüyle bile dehşete düşüren en zehirli 15 yılan türü
18 Aralık 2018 Salı
Çok az hayvan insanın içine zehirli yılanlar kadar fazla korku salar. Zehirli bir yılan tarafından ısırılarak zehirlenmeyi ve ölmeyi bırakın, zehirli bir yılan ile karşılaşmak bile çok düşük bir ihtimalken zehirli yılanlara karşı duyulan mantıksız gibi görünen korku pek çok insan için hayatın bir gerçeği. Bu haberde bahsedilen yılanların çoğunun evi tropik ormanlar olsa da içlerinden bazıları yakınınızdaki bir araştırma merkezinde veya hayvanat bahçesinde yaşıyor olabilir. Sizi bu yılanlara karşı önleminizi alabileceğiniz birkaç bilgi ve görsel sunacağız. En zehirli yılanlar listemizin sondan başa doğru listeledik işte o katil yılanlar:
1
/
27
Tehdit edildiğinde asla geri çekilmez.
2
/
27
1 metreden kısadır. 5 milimetrelik dişleriyle kuvvetli zehri vücuda akıttıktan sonra salgılanan hemotoksin ağır iç kanamalara yol açar.
3
/
27
Kamuflaj yeteneği iyi olan bu yılanlar vücutlarının ön kısmını ağaç dalı gibi ağacın üzerinden sarkıtarak avlarını avlarlar.
4
/
27
Isırdığı avı toksinlere yenik düşene kadar ısırmaya devam eder.
5
/
27
Batı Pasifik Okyanusu’nun sıcak sularında bulunan mercan resiflerinde yaşar. Hava soluyabildiği için en az 6 saatte bir yüzeye çıkıp oksijene ihtiyaç duyar. Isırığıyla avını çok kısa sürede zehirler ya da felç eder.
6
/
27
Dişileri yumurtalarını karada muhafaza eder. Genellikle Japonya’nın güneyinde ve Singapur’da yaşarlar. Bu tehlikeli yılanların boyları 170cm uzunluğa ulaşabilir.
7
/
27
Dünyanın en zehirli su yılanıdır.
8
/
27
Dubois deniz yılanı (Aipysurus duboisii)
Ve geldin dünyanın en zehirli yılanlarının 2 sırasına. Bu tehlikeli ve öldürücü yılan dünyanın bilinen en zehirli deniz yılanıdır. Bunu Taipan ve Kahverengi yılan takip etmektedir. Ayrıca dünyada bilinen en zehirli 3 yılandan biridir. Isırdığı avları daha çok solunum yetmezliği sebebiyle kısa sürede ölür.
9
/
27
Boynuzlu deniz yılanı (Acalyptophis peronii)
Bir diğer adı da Peron deniz yılanı olarak bilinir. Vietnam ve Tayland bölgelerinde yaşar. Orta boylu bir yılan olup boyları 1 ile 1.30cm kadar uzayabilir.
10
/
27
Çok kuşaklı krait yılanı (Bungarus multicinctus)
Çok kuşaklı krait daha çok bataklık bölgelerde yaşar. Çin ve Güneydoğu Asya bölgelerinde bulunur. Uzakdoğu’da yaşayan yılan 1.83 m. uzunluğa erişebilir.
11
/
27
Doğu kahverengi yılanı (Pseudonaja textilis)
Doğu kahverengi bir diğer adıyla kahverengi yılanı Avusturalya’da yaşar. Yaşam alanlarına yaklaşan insan grupları son zamanlarda artış gösterdiği için ölüm sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Ez zehirli yılanlardan biri olan bu yılan zehri hem nörotoksin hem de koagülant içerir. Bu güçlü zehire rağmen ısırılan bölgeye baskılı sargı ilk yardım tekniği uygulanması son derece etkilidir.
12
/
27
İçbölge taypanı (Oxyuranus microlepidotus)
Dünyanın gelmiş geçmiş en zehirli yılanı İçbölge taypanı veya taipanı olarak bilinen Oxyuranus microlepidotus. Türkiye’deki en zehirli yılan hangisi diye merak edenler korkmayın, bu yılan Doğu Avusturalya’da yaşıyor. Zehri en etkili yılan olmasına rağmen bu yılan utangaç ve insanlardan mümkün olduğunca kaçan bir sürüngendir. Eğer avına saldıracak başka çaresi kalmadıysa yılan önce başını havaya kaldırıp “S” şeklini alır.
13
/
27
Kral kobra (Ophiophagus hannah)
14
/
27
Kıyı taypanı (Oxyuranus scutellatus)
Zehiri çok etkili bu Kıyı taipanı, Avustralya kıyı bölgelerinde ve Yeni Gine adasında bulunurlar. Dünyada en zehirli 3. kara yılanıdır. 1.5 ila 2 metre uzunluğa erişebilirler.
15
/
27
Sarı karınlı deniz yılanı (Pelamis platura)
Bu yılan türü tropikal okyanus sularında yaşar. Hamilelik dönemi altı ay kadar sürer.
16
/
27
Kırbaç yılanı (Dispholidus typus)
Bir ağaç yılanı olan ‘Kırbaç Yılanı’ Afrika’nın en tehlikeli yılanlarından biridir.
17
/
27
Çıngıraklı yılan (Crotalus cerastes)
Çıngıraklı yılanlar, engerek yılanların bir alt türüdür. Genellikle Asya ve Amerika’da bulunur. 18 farklı cins ve 150 farklı türe sahiptirler.
18
/
27
Kara Mamba (Dendroaspis polylepis)
Kara mamba yılanları Afrika Kıtası’nda bulunurlar.