Hamile kadınlarının mutlaka tüketmesi gereken besinleri sizler için derledik.
1
/
33
Hamile kadınlarının mutlaka tüketmesi gereken besinleri sizler için derledik.
2
/
33
Bilindiği gibi kuruyemişlerin her birinin insan sağlığı açısından büyük bir önemi vardır.
3
/
33
Özellikle de anne adaylarına faydası dokunan bu atıştırmalıklar, doğru ve dengeli bir şekilde tüketildiği zaman bebeğin gelişimini de olumlu etkiliyor.
4
/
33
Bu nedenle anne adayları her gün bir avuç kadar kuruyemişi karışık olarak tüketmelidir.
5
/
33
Bu kuruyemişlerin başında ise kaju, kabak çekirdeği, leblebi, antep fıstığı, kuru incir, kayısı ve badem geliyor.
6
/
33
Peki neden bu kuruyemişler tüketilmeli? İşte yanıtı...
Ceviz
Her gün 3 adet tüketilen orta büyüklükteki bir ceviz, bebeğin beyin gelişimine katkı sağlar.
7
/
33
Antep Fıstığı Uzmanlar, her gün 10 tane antep fıstığı tüketiminin vücudun ihtiyaç duyduğu yağ miktarını karşıladığını açıklıyor.
8
/
33
Kaju Hamileliik dönemindeki mide bulantılarının azalmasına yardımcı olur.
9
/
33
Kuru İncir Potasyum bakımından zengin olan kuru incir, kan basıncını düzenler ve hamilelik zehirlenmelerine karşı korur.
10
/
33
Kabak çekirdeği Anne adayının gün içerisinde daha enerjik olmasını sağlar.
11
/
33
Badem Doğum sonrasında anne sütünün artmasını sağlar.
12
/
33
Sarı leblebi Mide bulantılarına ve kusmaya karşı iyi gelir.
13
/
33
Özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini desteklemek amacıyla da tüketilen meyvelerin en tazesini nasıl seçeceğinizi biliyor musunuz?
14
/
33
İşte sağlıklı ve taze meyve seçmenin püf noktaları...
15
/
33
Avokado Baktığınız avokado fazla sert ise avokadoyu aldığınız gün değil birkaç gün sonra tüketebilirsiniz.
16
/
33
Muz Alacağınız muz yeşil ise dikkat etmeniz gereken sert ve üzerinde leke olmayan muzlar olmasıdır. Ama sarı renkte muz alıyorsanız üzerinde kahve benekli olmasına dikkat etmelisiniz.
17
/
33
Greyfurt Satın alacağınız greyfurtların ağır ve sert olması önemlidir.
18
/
33
Elma Sert, rengi parlak ve çürüğü olmayan elmaları tercih etmelisiniz.
19
/
33
Ananas Diğer meyvelerin aksine ananas evde olgunlaşmaya bırakabileceğiniz bir meyve değildir. Bu yüzden iyi seçmek gerekir.
20
/
33
Kavun Kavun seçerken ilk olarak yumuşak olmamasına ve çok sarı renkte olmamasına dikkat etmek gerekir. Güzel kokmasıda lezzetli olduğuna işaret eder.
21
/
33
Ananası iyi seçebilmek için dibini koklamak gerek. Hoş bir kokuya sahipse lezzetli ve tazedir.
22
/
33
Kayısı Çok yumuşağı kadar sertide makbul olmayan kayısının portakal renginde olması önemlidir.
23
/
33
Üzüm İlk olarak üzümlerin canlı renkte olması ve saplarından kolay ayrılmıyor olmasına dikkat etmek gerek.
24
/
33
İncir Alırken kıvamını tutturması en zor meyvelerdendir incir, ne serti nede yumuşağı makbul değildir. Orta yumuşaklıkta incir bulmanız gerekir.
25
/
33
Mango Yeşil renkte mango hariç cinsine göre yeşil, sarı, turuncu tercih edilebilir. Mangonun çok sert olmaması ve lekesiz olması önemlidir.
26
/
33
İnsan sağlığı açısından oldukça faydalı olan limon ve sarımsak ikilisinin vücudumuza karşı olumlu etkileri saymakla bitmiyor.
27
/
33
İşte limon suyunu sarımsakla tüketmenin faydaları...
28
/
33
1- Tıkalı damarların yolunu açıyor
29
/
33
2- Obezite rahatsızlığına yakalanma ihtimaline karşılık zayıflamanıza yardımcı oluyor.
30
/
33
3- Böbrek ve safra taşlarını yok ederek, idrar söktürücü özelliğiyle biliniyor.
31
/
33
4- Ülser mikrobu tedavisi için kesin çözüm sağlıyor.
32
/
33
5- Sarımsaklı limon suyu sayesinde kireçlenme durumu ortadan kalkıyor ve ağrılar hafifliyor.
33
/
33
6- Cilt sorunlarına iyi gelmesinin yanı sıra kanser tedavisinde de kullanılabiliyor.