Ana yurdu Uzakdoğu olan Ravent, karabuğdaygiller familyasından olan bir bitkidir. Ülkemizde 'ışgın' olarak bilinen Ravent, Doğu Anadolu bölgesinde yetiştirilmektedir.
1
/
43
Ana yurdu Uzakdoğu olan Ravent, karabuğdaygiller familyasından olan bir bitkidir.
2
/
43
Ülkemizde 'ışgın' olarak bilinen Ravent, Doğu Anadolu bölgesinde yetiştirilmektedir.
3
/
43
Boyu 2 metreye kadar uzanan Ravent 3-4 yıl çiçek açmaz.
4
/
43
Uzun saplı, sarı ve yeşil renktedir.
5
/
43
Ravent, Ekim – Kasım aylarında sökülür ve temizlenir, küçük parçalara ayrılır, güneşte veya soba üzerinde hafif ateşte kurutulur.
6
/
43
Raventin Faydaları:
7
/
43
Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
8
/
43
Karaciğer tıkanıklıklarını giderir.
9
/
43
İştahı açar.
10
/
43
Sıtma hastalığına karşı faydalıdır.
11
/
43
Siroz hastalığına karşı iyi gelir.
12
/
43
İshali gidermeye yardımcıdır.
13
/
43
Vücuda güç ve enerji verir.
14
/
43
Sindirimi kolaylaştırır.
15
/
43
Egzama ve sedef hastalığına iyi gelir.
16
/
43
Romatizma ve siyatik hastalığına iyi gelir.
17
/
43
Müshil etkisi vardır.
18
/
43
Raventi şu şekilde kullanabilirsiniz:
19
/
43
Küçük bir tencereye, 1 su bardağı sıcak suyun içerisine 1 kaşık kurumuş ravent kökü atın ve kaynatın.
20
/
43
Kaynadıktan sonra 8-10 dk demlendirin.
21
/
43
Süzdükten sonra için.
22
/
43
Şurubu için:
23
/
43
90 gr ravent kökünü yarım litre sun içerisinde yarım gün bekletin, ardından süzün.
24
/
43
Süzdüğünüz suya iki katı şeker atın ve kaynatın.
25
/
43
Ravent Çayı:
26
/
43
Demleme 20 g kurutulmuş ya da 40 g taze ravent köksapı 750 ml suda 500 ml' ye ininceye kadar kaynatılır.