Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti hurma hakkında neler biliyorsunuz? Hangi hastalıklara şifa, kilo vermeye katkısı var mı, hangi vitaminleri barındırıyor?
1
/
54
Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti hurma hakkında neler biliyorsunuz? Hangi hastalıklara şifa, kilo vermeye katkısı var mı, hangi vitaminleri barındırıyor?
2
/
54
Sizler için hurmanın binbir şifasını derledik...
3
/
54
Hurma, ihtiyacımız olan vitaminlerin neredeyse tümünü barındırır.
4
/
54
Ortalama 28 kcal olan hurma, protein, karbonhidrat, yağ, su, lif, vitaminler, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum, Fosfor, Sodyum, Kükürt, Demir, çinko, bakır, iyot barındırır.
5
/
54
Hurmanın bilinen 99 çeşidi mevcuttur.
6
/
54
Kırmızı etin 2, balık etinin 3 katı kalori almanızı sağlar.
7
/
54
Enerji kaynağı olmasıyla yorgunluk ve bitkinlik hissedenler için kesin çözümdür.
8
/
54
Hurma yemek doğum sancısını azaltır, emziren bayanların ise sütünü arttırır.
9
/
54
Yoğun lifli yapısı sayesinde sindirim sistemine katkı sağlamaktadır.
10
/
54
Güçlü bir hafızaya sahip olmak ve öğrenme yeteneğini geliştirmek için önerilen besinler arasındadır.
11
/
54
Hurma, vücutta enfeksiyon oluşmasını engelleyici etkiye sahiptir.
12
/
54
İçerisinde bulunan organik kükürt sayesinde mevsimsel ve diğer sebeplerle oluşan alerjilere karşı doğal şifadır.
13
/
54
Mesane ve böbrek enfeksiyonlarına karşı etkilidir
14
/
54
Kanı ve böbrekleri temizleyerek tansiyonu ve kötü kolestrolü dengeler.
15
/
54
Birkaç hurma kalsiyum iğnesine denktir.
16
/
54
Vücudun en önemli organlarından beynin, yediğimiz yiyeceklerden direkt olarak etkilendiğini biliyor muydunuz? İşte beyni tehdit eden o yiyecekler...
17
/
54
Kızarmış gıdalar
18
/
54
Bütün işlenmiş yiyecekler kimyasal ve katkı maddeleri içerir. Bu maddeler de beyin sinirlerine zarar verir.
19
/
54
Trans yağlar
20
/
54
Obezite, kalp rahatsızlıkları gibi sorunların yanı sıra Alzheimer gibi beyin rahatsızlıklarına sebep olur
21
/
54
Yapay tatlandırıcılar
22
/
54
Zayıflamak için şeker yerine yapay tatlandırıcı kullanıyorsanız eğer uzun kullanımda beyin hasarı ve zihinsel bozukluk gibi ciddi tehlikeleri olduğunu bilmelisiniz!
23
/
54
Nikotin
24
/
54
Beyne kan akışını engeller. Kanla beraber oksijende alamayan beyin yavaş yavaş ölmeye başlar.
25
/
54
Şeker ve şeker ürünleri
26
/
54
Uzun süre şeker tüketimi nörolojik problemlere yol açar.
27
/
54
Şeker tüketiminin hafızayı da zayıflattığı bilinen bir gerçektir.
28
/
54
Fast food
29
/
54
Yapılan araştırmalar fast food'un beynin kimyasını değiştirdiğini ortaya koymuştur.
30
/
54
Alkol
31
/
54
Alkolün karaciğerin iflasına sebep olduğu bilinen bir durumdur fakat az bilinen zararı ise beyni bitirmesidir.
32
/
54
Tuzlu gıdalar
33
/
54
Tuzun kalbe verdiği zarar herkes tarafından bilinir fakat zekayı gerilettiği ise çok bilinmeyen bir gerçektir
34
/
54
Yüzde yüz tam kepeklı tahıllar hariç bütün tahıllar beyin fonksiyonlarına zarar verir.
35
/
54
İşlenmiş proteinler
36
/
54
Doğal proteinler sinir sisteminin yapılanmasına katkıda bulunurken, işlenmiş proteinler sinir sistemini tahrip eder
37
/
54
Antik zamanlardan beri kullanılan altın sütle tanışın!
38
/
54
Kanserden kolesterole kadar geniş bir sağlık yelpazesi olan bu mucizenin detaylarını sizler için derledik.
39
/
54
Kan akışını geliştirir damar ve arterlerin sağlıklı kalmasını sağlar. Bu sayede daha sağlıklı bir kalbiniz olmasını sağlarken kalp krizi riskinide düşürür.
40
/
54
Altın sütün başlıca malzemeleri olan hindistancevizi yağı ve zerdeçalın düzenli tüketilmesi insülin düzeyini sabitler.
41
/
54
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
42
/
54
Zerdeçalın vücuttaki kötü kolesterolü 4 haftada düşürmeye başladığı tespit edilmiş. Hindistan cevizi yağıda iyi kolesterolü yükseltiyor.
43
/
54
Hindistancevizi yağı içerisinde bulunan therapeutic bileşenleri sayesinde vücutta iltihap oluşumunu engeller
44
/
54
Kilo vermeyi hızlandırır.
45
/
54
Midede oluşan fazla asit sayesinde yanma hissi ve kabızlığa iyi gelir.
İçerisindeki antioksidanlarla beyin fonksiyonlarını geliştirir. Hafızayı güçlendirir.
48
/
54
Zerdeçalın içerisindeki curcumin maddesi kanserin başlamasına ve yayılmasına mani olmasıyla bilinen bir madde.
49
/
54
Altın Süt Tarifi ise şöyle;
1 su bardağı hindistancevizi sütü
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1/2 çay kaşığı zencefil tozu
1/4 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı bal
50
/
54
Malzemeleri bir kapta karıştırın. İçeceği süzün ve ardından bir bardağa koyun. İsteğe bağlı olarak sıcak ya da soğuk tüketebilirsiniz.
51
/
54
Antioksidan bakımından oldukça sağlıklı olan limon suyu, vücudun ihtiyaç duyduğu minerali karşılamasının yanı sıra birçok hastalık için şifa deposu. Peki limon suyu hangi hastalıklara iyi gelir? İşte yanıtı...
52
/
54
1- Antibakteriye özelliği sayesinde gribe iyi gelir.
2- İçerisindeki potasyum, sitrik sit seviyesini düşürerek oksalat oluşumunun önüne geçer.
3- Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
53
/
54
4- Gıda zehirlenmesine karşı etkilli bir panzehirdir.
5- Kan şekeri seviyesini düzenleyerek sindirmeyi kolaylaştırır.
6- Safra kesesi ağrılarına karşı etkilidir.
54
/
54
7- Tırnaktaki lekeleri giderir ve güçlenmesini sağlar.
8- Düzenli olarak tüketildiği takdirde reflüye iyi gelir.