Yemeklerin yanında harika giden şalgam ve şalgam suyunun faydalarına şaşıracaksınız! Kış aylarında soğuk algınlığından kaynaklanan grip, nezle gibi sorunların önlenmesine veya bunların tedavisinde ciddi katkılar sağlayabilir.
1
/
19
Yemeklerin yanında harika giden şalgam ve şalgam suyunun faydalarına şaşıracaksınız! Kış aylarında soğuk algınlığından kaynaklanan grip, nezle gibi sorunların önlenmesine veya bunların tedavisinde ciddi katkılar sağlayabilir.
2
/
19
Bol miktarda potasyum ve kalsiyum içeren şalgam suyu kemik sağlığını da korumaktadır.
3
/
19
Şalgam suyunun içerdiği zengin maddeler böbrek taşının düşürmesine katkı sağlayabilir. Yüksek miktarda C vitamini içermesi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir, bronşları açar,astım ataklarının şiddetini azaltır.
4
/
19
ŞALGAM SUYUNUN DİĞER BAŞLICA FAYDALARI
5
/
19
VÜCUDA DİNÇLİK VERİRİR
6
/
19
ROMATİZMA VE NİKRİSTE FAYDALARI
7
/
19
GÖĞSÜ YUMUŞATIR
8
/
19
AKCİĞERLERİ VE BRONŞLARI TEMİZLER
9
/
19
BOĞAZ İLTİHAPLARINI GİDERİR
10
/
19
BÖBREK TAŞLARINI VE KUMUNU DÜŞÜRMEYE YARDIMCI OLUR
İBRAHİM SARAÇOĞLU'NUN GRİBE KARŞI EN ETKİLİ KURU SOĞAN KÜRÜ
14
/
19
Bu kür için, normal açık kahverengi kabuklu soğan kullanılır. Beyaz ya da mor soğan uygun değildir. Soğanın ince kabuğunu soyun. 4 e, 6 ya ya da 8 e bölün. 2 bardak suyun içine atın. Ağzı kapalı olarak 5 dakika kaynatın. Süzün ve ılıyınca için.
15
/
19
1 hafta boyunca her gün içilmesi gerekir. Soğan kürü, hem önleyici, hem de hastalığa yakalananlar için yardımcı-destekleyici bir kürdür. Gripten kurtulmaya ek tavsiyeler..
16
/
19
Gribe karşı hijyen (özellikle el ve ağız temizliği) ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak çok önemlidir. Bağışıklık sistemi derken, bağışıklık sistemini zayıflatan beslenme şekli de dikkat edilmesi gereken önemli bir husustur.
17
/
19
Yağda kızartılmış besinler, (et ve sebze) işlenmiş peynir ve et çeşitleri, ağır tatlılar, (baklava, kadayıf, şöbiyet, kaymak, ekmek tatlısı vb) sigara, alkol bağışıklık sistemini zayıflatan yiyecek ve içeceklerdir. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için, C ve E vitamini bakımından zengin sebze ve meyveler bolca tüketilmelidir. (narenciye, brokoli, taze sıkılmış narsuyu, Trabzon hurması, turp, kuru soğan gibi.)