İstanbul Havalimanı'nı daha verimli kullanmak için 15 tüyo
İstanbul Havalimanı'nı daha verimli kullanmak için 15 tüyo
25 Temmuz 2019 Perşembe
Kapılarını açtığı 29 Ekim 2018'den bu yana gündemden düşmeyen İstanbul Havalimanı'na giriş aşamasından uçağa binene dek geçen süreçte yolcuların havalimanını nasıl daha hızlı ve konforlu bir şekilde deneyimleyebileceğine odaklandık...
Kısıtlı zamanı doğru yönetmeniz açısından hayli pratik olan uygulama, uçuşunuzu takip etmeyi, otopark kapasitelerini, vale çağırma özelliğini, duty free alışverişiniz için ön sipariş vermeyi ve havalimanı bünyesinde yer alan bir çok hizmet detayını içeriyor.
İstanbul Airport uygulamasını bu linkten Android işletim sistemli telefonunuza, iPhone veya iPad'inize indirebilirsiniz.
2
/
16
2. Havaist ile kolay ve hızlı ulaşın
Şehrin belli noktalarından kalkan havaist otobüsleriyle İstanbul Havalimanı’na kolaylıkla ulaşmak mümkün.
Havaist'in web sayfasından otobüslerin kalkış noktalarını, saatlerini, ortalama sefer sürelerini ve sefer ücretlerini öğrenebiliyorsunuz.
3
/
16
3. Giriş kapılarına dikkat edin
İstanbul Havalimanı'nın tek terminal binasında, 7 adet ana giriş kapısı bulunuyor. İster iç ister dış hat yolcusu olun, bu kapıları kullanarak terminale giriş yapabilirsiniz.
İç hat uçuşları için 1 ve 2 numaralı kapıları, dış hat uçuşları içinse 3, 4, 5, 6 ve 7 numaralı kapıları tercih ederseniz, uçuş kapınıza daha hızlı geçiş sağlayabilirsiniz.
Bir diğer tüyo da, ana girişlerdeki kapı numaralarının altında bulunan bilgi ekranlarında yer alıyor. Hangi kapıdan, kaç dakikada geçebileceğinizi gösteren bu ekranlar sayesinde en hızlı şekilde ilk güvenlik noktasından geçiş yapabiliyorsunuz.
4
/
16
4. İnteraktif asistana danışın
Güvenlik kontrolünden geçtikten sonra yolcuları interaktif bir asistan kiosku karşılıyor. Düğmeye bastığınızda karşınıza çıkacak olan menüden 'canlı görüşme' tuşuna basarak asistanla konuşabiliyorsunuz.
Biletinizi okuttuğunuzda ise uçağınızın kalkacağı kapı dijital harita üzerinde işaretleniyor. Bu haritanın fotoğrafını çekip uçuş kapısına daha hızlı ilerlemeniz mümkün.
5
/
16
5. 'Bana sor!/Ask me!' görevlilerinden yardım isteyin
Diyelim ki, ATM'lerin, teras alanlarının ya da tuvaletin yerini arıyorsunuz. Bu durumda üzerinde 'Bana Sor/Ask Me' yazılı görevlilerden yardım isteyebilirsiniz.
Havalimanının çeşitli noktalarında yolcuları yönlendirmek için hazır bulunan bu görevliler bulunduğunuz noktayı harita üzerinden işaretleyerek gitmek istediğiniz yeri ayrıntılı olarak tarif ediyor.
6
/
16
6. Bavullarınızı uçağa siz gönderin
Havalimanlarının en kalabalık ve en çok vakit alan yerleri, kuşkusuz check-in noktaları. İstanbul Havalimanı ise, bünyesindeki 13 adet check-in adasındaki 566 adet check-in noktası sayesinde uçuş kartı alma ve bavul teslim etme işlemlerini oldukça hızlandırıyor.
Dileyen yolcular 'self check-in' noktalarından da uçuş biletlerini kendileri teslim alırken bavullarını da beklemeden bizzat uçağa gönderebiliyor.
7
/
16
7. Yürüyen yolları kullanın
İstanbul Havalimanı'ndaki yürüyen yollar sayesinde, uçuş kapınıza minimum efor sarf ederek çok daha hızlı ve pratik bir şekilde varmak mümkün.
8
/
16
8. Konforlu bekleme alanlarının tadını çıkarın
Bir yolcumuzu uğurlarken ya da uçuşumuzun hemen öncesinde biraz dinlenmek isterken birçok havalimanında oturacak yer bulmakta ya da telefonumuzu şarj etmekte sıkıntı yaşamışızdır.
İstanbul Havalimanı'nın bekleme alanları, vaktinizi verimli ve konforlu geçirmeniz için tasarlanmış.
Rahat devasa pufların, geniş oturma gruplarının ve çalışma masalarının bulunduğu ferah bekleme alanlarındaki neredeyse her koltukta şarj ünitesi mevcut.
Edindiğimiz bilgilere göre, 6 bin priz ve 4 bin 500 USB girişine sahip bu alanlar bilgisayarınızda çalışmak ve telefonunuzu şarj etmek için oldukça konforlu.
9
/
16
9. 'Hızlı Pasaport Geçiş Sistemi'yle zaman kazanın
İstanbul Havalimanı'nda 'Hızlı Pasaport Geçiş Sistemi' mevcut. Bu sistemle 18 yaşını doldurmuş, çipli pasaporta sahip T.C. vatandaşları pasaport işlemlerini ortalama 18-20 saniyede tamamlayabiliyor.
Ücretsiz olarak sunulan sistem, iki aşamadan oluşuyor. İlk aşamada pasaportunuzu okuttuktan sonra bir cam kapı açılıyor. İkinci aşamada ise parmak izinizle yüz taraması yapılıyor.
Pasaport eşleşmesi tamamlandıktan sonra ikinci cam kapı da açılıyor ve pasaport kontrolünden geçmiş bulunuyorsunuz.
İstanbul Havalimanı'nda geliş katında 16, gidiş katında 10 ve transfer katında 4 adet olmak üzere, toplam 30 adet üniteyle bu sistemden yararlanmak mümkün.
10
/
16
10. İGA PASS üyeliği ile öncelik kazanın
İGA'nın, İstanbul Havalimanı'ndaki yolcularına konforlu ve keyifli bir seyahat deneyimi sunmak üzere geliştirdiği İGA PASS üyelik programı, sunduğu ayrıcalıklarla havalimanı stresini kapı dışında bırakmaya olanak tanıyor.
İGA PASS Plus, İGA PASS Extra ve İGA PASS Premium olmak üzere üç farklı paket sunan üyelik programında lounge, buggy (mini golf aracı), fast track (hızlı geçiş), öncelikli check-in, otopark, vale ve şehir içi transfer hizmetleri yer alıyor.
11
/
16
11. Kişiye özel karşılama ve uğurlama hizmetinden yararlanın
İGA PASS üyelik programı kapsamında yer alan Karşılama ve Uğurlama (Meet&Greet) hizmeti sayesinde yolcular, havalimanı kapısından uçağa kadar kişiye özel asistan eşliğinde ayrıcalıklı hizmet alabiliyor.
12
/
16
12. Dünyada ilk kez İstanbul Havalimanı’nda sunulan “buggy shuttle” hizmetinden faydalanın
İGA PASS üyesi olmasanız da ayrıca satın alabileceğiniz 'Buggy Shuttle' (mini golf arabası) hizmetiyle uçuş kapınıza kolayca varabilirsiniz.
İstanbul Havalimanı'nın dört farklı noktasında yer alan buggy duraklarından buggy'lere binebilir ve uçuş kapınıza varabilirsiniz.
Üstelik bu hizmet 65 yaş üstü yolculara ücretsiz.
13
/
16
13. İGA Lounge'ta uçuş öncesi mola verin
4 bin 420 metrekarelik alanıyla dünyanın en büyük ortak lounge alanı İGA Lounge; açık büfede sunulan zengin yiyecek içecek menüsü, ücretsiz masaj hizmeti, duş imkanı, ferah teras alanı, lounge içi çalışma ve oyun alanları ve çok daha fazlası ile seyahatiniz öncesi keyifli zaman geçirmeniz için sizi bekliyor.
Her detayın en ince şekilde düşünüldüğü lounge alanında iş, sosyalleşme, eğlenme ve dinlenme gibi tüm ihtiyaçlarınızı eşsiz bir konforla karşılayabilir, uçuş öncesini en büyük keyfinize dönüştürebilirsiniz.
14
/
16
4. Duty Free alanında alışverişin keyfini çıkarın
İstanbul Havalimanı'nın 53 bin metrekarelik Unifree Duty Free alanında Türk markalarının yanı sıra, dünyaca ünlü lüks markalar da sınırlı sayıda ürettikleri ürünlerle bu alanda yer alıyor.
Üstelik buradan alışveriş yapmak için mağazalara gitmenize de gerek yok.
Istanbul Airport mobil uygulaması ve Unifree internet sitesi üzerinden duty free mağazalarındaki ürünleri online olarak inceleyebiliyor ve siparişinizi veriyorsunuz.
Ürünler sizin için hazırlanıyor, siz de uçuşunuz öncesi İstanbul Havalimanı'ndaki Unifree Duty Free mağazalarına uğrayarak siparişinizi hazır bir şekilde teslim alabiliyorsunuz.
15
/
16
Kapılarını açtığı 29 Ekim 2018'den bu yana gündemden düşmeyen İstanbul Havalimanı'na giriş aşamasından uçağa binene dek geçen süreçte yolcuların havalimanını nasıl daha hızlı ve konforlu bir şekilde deneyimleyebileceğine odaklandık...
İşte, İstanbul Havalimanı'nı daha efektif kullanarak zamandan kazanmanın 15 yolu...
16
/
16
15. Uçuş saatinizi yeme-içme mekânlarında bekleyin
İstanbul Havalimanı, Türk ve dünya mutfağından lezzetler sunan farklı konseptlerde pek çok yeme-içme mekânına ev sahipliği yapıyor.
Kahve molanıza tatlıyla eşlik edecek pastane ve kafeler, uçuş öncesi rahatlamanızı sağlayacak barlar, Michelin Yıldızlı ellerden çıkma lezzetleri deneyimleyebileceğiniz yemek restoranları, kahve dünyasının sevilen zincirleri,
fast-food restoranları ve yolculara paket servisi yapan büfe tarzı yeme-içme noktalarıyla yeni havalimanında arayıp da bulamayacağınız lezzet neredeyse yok gibi.