İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, acı kırmızı biberin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinin ve özellikle kanser hücrelerini yok eden özelliğinin İngiltere'de yapılan bir araştırmayla da doğrulandığını belirtti.
1
/
21
Pul biber gibi acı, yakıcı bir tadı yoktur...
2
/
21
Kolesterolü ve trigliseriti düşürmeye, kötü huylu kolesterolü azaltmaya yardımcı olur' bilgisini verdi.
(Milliyet)
3
/
21
Şanlıurfa'da yapılan isot biberleri daha doğal ortamlarda kurutulup hazırlandığından kendine has bir tadı vardır.'
4
/
21
Nottingham Üniversitesi tarafından yapılan araştırma sonuçlarına dikkati çeken Prof. Dr. Gümürdülü,
5
/
21
Vaniloidler bunu yaparken, etraftaki sağlıklı hücrelere zarar vermiyor' diye konuştu.
6
/
21
'Kırmızı acı biberin içeriğinde bulunan maddeler kanserli hücreleri parçalıyor, yakıp yok ediyor...
7
/
21
'Bu baharatın içerisinde A ve C vitamini ile birlikte; demir, potasyum, magnezyum, fosfor, kalsiyum ve sodyum gibi çok sayıda mineral bulunur' dedi.
8
/
21
önemli vitamin ve mineraller içerdiğini belirten Gümürdülü,
9
/
21
Yeşil sebze olarak da tüketilen, kurutularak baharat haline getirilen kanser savaşçısı isotun ve sadece yemeklere tat vermekle kalmadığını,
10
/
21
'Jalapeno biberi (acı kırmızı biber) içinde bulunan 'kapsaisin' maddesinin, hücrelerin enerji üreten ısı odası mitokondriye saldırarak, kanser hücrelerinin ölümünü tetiklediği tespit edilmiştir.
11
/
21
özellikle Şanlıurfa yöresinde yetiştirilen isotun olağanüstü bir gıda olduğunu belirten Gümürdülü, şunları kaydetti:
12
/
21
Acı biberin faydalarının bunlarla da bitmediğini, açlık hissini bastıran etkisinin de bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Gümürdülü,
13
/
21
İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, acı kırmızı biberin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinin ve özellikle kanser hücrelerini yok eden özelliğinin İngiltere'de yapılan bir araştırmayla da doğrulandığını belirtti.
14
/
21
'İsot ile pul biberin farkı; isot kurutulurken güneşin altında daha fazla kalır...
15
/
21
Herkesin korkulu rüyası olan kırmızı acı biberin iyi bir kanser savaşçısı olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Gümürdülü,
16
/
21
Hint ve Meksika mutfağında çok sık kullanılan kırmızı acı biberin, Türkiye'de en fazla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetiştiğini,
17
/
21
Araştırmaya göre, kapsaisindeki molekül ailesi vaniloidler, kanser hücrelerindeki protein gelişimine engel olarak 'apostosis'i veya hücre ölümünü tetikliyorlar.
18
/
21
Kurutma işlemindeki farklılık nedeniyle isotun rengi daha siyaha dönük olur...
19
/
21
Soğuk algınlığı belirtilerini hafifletip, ağrıyı kontrol altına alır.
20
/
21
'Kapsaisin maddesi mide ve bağırsak hareketlerini hızlandırır. Ödem söktürücü özelliği de olan acı biber, yağ yakımına yardımcı olur...
21
/
21
Antioksidanlar bakımından çok zengin ve kanseri önleyen likopen maddesi içeren kırmızı acı biberi, mide rahatsızlığı olmayanlar mutlaka tüketmeli' tavsiyesinde bulundu.