- Sıcak hava ve yeterli sulama kavunda lezzeti artırıyor
Çankırı'da yetiştirilen kavunun tüketim süresinin uzun olduğunun altını çizen Kantar, şöyle devam etti
'İl genelinde yaklaşık 60 bin dönüm civarında kavun yetiştirilmekte. Hasadımız Ağustos'un 1'i itibarıyla başladı, yaklaşık bir ay daha sürecek, yani eylülün ortasına kadar sürer. Günlük geldikçe olgunlaşan kavunlar toplanıyor, pazara gidip satılıyor, sonra tekrar toplanıyor. Küçük kavunlar tarlada bırakılıyor, olgunlaştıkça toplanıyor. Geçen sene verimimiz dekardan 3,5 ton civarındaydı, bu sene 4 ton civarında. İklim sıcak gittikçe bitki sıcağı seviyor ve güzel gelişiyor. Özellikle sulu alanlarda iklimin sıcak gitmesinin kavunun gelişimine de güzel bir etkisi oluyor. Aynı zamanda lezzeti ve aroması da artıyor.'
- 'Bu sene verimimiz de güzel'
On beş yıldır kavun üretimi yaptığını belirten Emrullah Yılmaz da bu sene kavunun veriminden memnun olduklarını aktardı.
Yılmaz, 'Kızılırmak'ta yetiştirilen kavunun lezzeti harikadır. Bu sene verimimiz de güzel. Ben 25 dönüm kavun ekiyorum yaklaşık 100 ton kavun bekliyoruz.' diye konuştu.
Hakan Yıldırım ise Çankırı'da yetiştirilen kavunların çok lezzetli ve dayanıklı olduğunu ifade etti.
Ürettiği kavunları Türkiye'nin birçok şehrine gönderdiğini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti: