Tuğlalar genellikle killi toprağın kalıplara dökülerek yapılır. Ancak güneybatı Burkina Faso'daki küçük bir Afrika köy olan Karaba'da tepelerden tuğla çıkartılıyor. Bu tepenin özelliği lateritten, demir ve alüminyum açısından zengin kırmızımsı renkli bir kaya malzemesidir. Tarihsel olarak, laterit tuğla birçok binada kullanılmıştır. Kamboçya'daki Angkor Wat'ta ve diğer güneydoğu Asya sitelerinde lateritten yapılmış birçok yapı bulmak mümkün. Yakın zamana kadar yol yapımında taştan ziyade laterit kullanılıyordu.
1
/
18
Tuğlalar genellikle killi toprağın kalıplara dökülerek yapılır. Ancak güneybatı Burkina Faso'daki küçük bir Afrika köy olan Karaba'da tepelerden tuğla çıkartılıyor.
2
/
18
Bu tepenin özelliği lateritten, demir ve alüminyum açısından zengin kırmızımsı renkli bir kaya malzemesidir.
3
/
18
Tarihsel olarak, laterit tuğla birçok binada kullanılmıştır. Kamboçya'daki Angkor Wat'ta ve diğer güneydoğu Asya sitelerinde lateritten yapılmış birçok yapı bulmak mümkün.
4
/
18
Yakın zamana kadar yol yapımında taştan ziyade laterit kullanılıyordu.
5
/
18
Karaba'daki laterit tuğla ocağı yaklaşık otuz yıldır faaliyet göstermektedir. İşçiler, sadece kazma ve kürek kullanarak sert kaya kütlelerinden tuğlalar çıkartıyor. Çıkardıkları tuğlaları yakın çevredeki köylere satıyorlar.
6
/
18
Bu ilginç fotoğraflar, 2008 yılından beri her yıl Karaba ocağında fotoğraf çeken Amerikalı fotoğrafçı David Pace'e ait.
7
/
18
David Pace konuyla ilgili yaptığı açıklamada,'Mekânın mimari kalitesi, göz kamaştırıcı rengi ve burada çalışan işçiler beni büyülüyor. Taş ocağı, dünya sanatının büyüleyici, sürekli değişen bir eseri 'dedi.
8
/
18
Pace konuşmasının devamında, 'Ocaktaki işçiler üç ile beş kişiden oluşan ekipler halinde yan yana çalışır. Ancak her işçi kendi tuğlalarını satar ve yaptığı tuğlalarla para kazanır. Her ne kadar inanılmaz derecede yorucu bir iş olsa da, bu meslek Burkina standartlarına göre buradan para kazanan işçiler iyi bir yaşam sürebilmekte.' dedi.