Kuruyemişler arasında en sağlıklısı! Kalbi koruyor, zayıflatıyor
Kuruyemişler arasında en sağlıklısı! Kalbi koruyor, zayıflatıyor
11 Ekim 2019 Cuma
Baklavadan yemeklere, tatlılardan çerezlere kadar birçok alanda Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasına giren Antep fıstığı, uzmanlara göre kuruyemişler arasında en sağlıklı olanı. İngiliz uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre, Antep fıstığı kan şekerini düzenlediği gibi öğleden sonraları yaşanan ani enerji düşüklüğünü önlemeye de yardımcı oluyor...
1
/
29
Yaklaşık bir avuç Antep fıstığı 160 kalori içeriyor. Bunun da 13 gramı oleik asit gibi sağlıklı bir yağdan oluşuyor. Antep fıstığını kullanabiliriz fakat miktar kontrolüne dikkat etmeliyiz.'
2
/
29
Baklavadan yemeklere, tatlılardan çerezlere kadar birçok alanda Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasına giren Antep fıstığı, uzmanlara göre kuruyemişler arasında en sağlıklı olanı.
3
/
29
Spor sonrasında bir küçük avuç Antep fıstığı tüketerek hem kas sağlığını koruyabilir hem de kilo kontrolüne yardımcı olabilirsiniz.'
4
/
29
5
/
29
'Kilo vermek isteyenler Antep fıstığından kaçar. 'Yüksek kalorili' deriz. Oysa Antep fıstığındaki oleik asit, özellikle bel bölgesinden zayıflamada oldukça kıymetli. Burada önemli olan miktar kontrolü...
6
/
29
Diyetisyen Derya Zünbülcan, Antep fıstığının tam bir şifa deposu olduğunu belirterek,
7
/
29
O nedenle bu ürün özellikle bilinen yerlerden bilinçli olarak seçilmeli ve o şekilde tüketilmeli' dedi.
8
/
29
9
/
29
Sporcular, spor sonrası kaslarını toparlamak için 'Ne tüketmeliyim' diye bir besin arıyorlarsa, bunun cevabı Antep fıstığı...
10
/
29
11
/
29
Zünbülcan, kalp sağlığı açısından önemli bir yere sahip olan Antep fıstığının tüketilmesi önerisinde bulunarak, 'Antep fıstığı oleik asit içeriyor. Bu asit kalbi yaşlanmaktan koruyor...
12
/
29
Ölçüyü çok fazla aşmamak lazım. Bir porsiyon 30 gram olarak alınıyor. Bu da 130 kaloriye denk geliyor. Antep fıstığının hasat ve depolama koşullarına dikkat edilmesi önemli...
13
/
29
'İçerdiği yağ asitleri, vitamin ve mineraller sayesinde kansızlıkla savaşmada etkili. Özellikle kara üzüm özü ile birlikte tüketildiğinde, faydası daha iyi anlaşılacak...
14
/
29
Antep fıstığının kan şekeri kontrolünü sağladığını, bu nedenle öğleden sonra yaşanan halsizlik ve yorgunluk şikayetlerinin giderilmesinde etkili olduğunu kaydeden Zünbülcan,
15
/
29
İngiliz uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre, Antep fıstığı kan şekerini düzenlediği gibi öğleden sonraları yaşanan ani enerji düşüklüğünü önlemeye de yardımcı oluyor.
16
/
29
Dünyada yetişen Antep fıstığı türlerine göre bizim ülkemizde yetişen Antep fıstığının değeri, içerdiği vitamin ve mineral açısından daha yüksek...
17
/
29
Ancak her üründe olduğu gibi Antep fıstığının da ölçülü şekilde tüketilmesi gerekir. 100 gramı yaklaşık 600 kalori. O nedenle kalori oranı yüksek...
18
/
29
19
/
29
'Spor sonrasında bir küçük avuç Antep fıstığı tüketerek hem kas sağlığını koruyabilir hem de kilo kontrolüne yardımcı olabilirsiniz' dedi.
20
/
29
'ŞİFA DEPOSU'
Diyetisyen Derya Zünbülcan da, Antep fıstığının tam bir şifa deposu olduğunu, içerdiği vitamin ve minerallerin yanı sıra faydalı asitler sayesinde kan şekeri kontrolünü sağladığını söyledi.
21
/
29
'ANTEP FISTIĞININ KIYMETİNİ BİLMELİYİZ'
Antep fıstığının kansızlıkla mücadelede de önemli bir ürün olduğuna dikkat çeken Zünbülcan, şöyle dedi:
22
/
29
Daha kaliteli bir Antep fıstığına sahibiz. O nedenle ülkemizdeki fıstığın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Kas sağlığı açısından da çok önemli...
23
/
29
kilo verme konusunda da ürünün mucizevi özelliklere sahip olduğunu aktararak, şunları söyledi:
24
/
29
'Antep fıstığı bitkisel protein kaynaklı bir ürün. Tüketilmesini tavsiye ediyoruz...
25
/
29
Kilogramı 78- 88 TL arasında değişen Antep fıstığının faydaları, saymakla bitmiyor.
26
/
29
Damarların sağlığını arttırıyor. Özellikle Amerikan Kalp Birliği de sağlıklı ve iyi kalp için Antep fıstığını öneriyor' diye konuştu.
27
/
29
Antep fıstığının son derece faydalı, protein ve demir içeriği açısından zengin bir ürün olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Reyhan İrkin,