Piyasada birçok yiyecek maddesinin sahtesi yapılabilmektedir. İşte sizlere sahte yiyecekleri anlamak için bazı püf noktaları…
1
/
21
En çok sahtesi yapılan gıdalardan biri baldır. Piyasada satılan ucuz balların çoğunda glikoz ve fruktoz bulunmaktadır.
2
/
21
Ana yemeklerin vazgeçilmezi olan pilavın temel maddesi olan pirinçte sahtesi yapılabilen gıdalardan biri. Nişasta ve plastik karıştırılarak yapılan sahte pirinç, suyun içinde asla batmaz ve plastik gibi yanar.
3
/
21
Her yıl Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığı yüzlerce taklit ve tağşiş ( karıştırılmış, hileli ) içeren ürün ve markaları açıklar.
4
/
21
O listelerdeki zeytinyağı markalarını öğrenmek için yıl boyu beklemenize gerek yok.
5
/
21
Çünkü gerçek zeytinyağı ile taklitleri arasındaki farkları anlayabilmeniz için püf noktaları sizler için derledik...
6
/
21
Öncelikle zeytinyağı alırken satın alacağınız ürünün fiyatına önem gösterin.
7
/
21
Bugünün koşullarında kaliteli bir zeytinyağının litresi 20 TL altında olamaz. Maliyeti bu rakamların altına müsade etmez.
8
/
21
Zeytinyağı, diğer yağlara nazaran kendisine has kokusu ve tadı olan bir yağ çeşididir.
9
/
21
Yağı kokladığınızda ve tattığınızda hafif bir zeytin kokusu ve tadı almanız gerekir.
10
/
21
Asit oranına göre genzinizde bir yakıcılık hissi bırakması gerekir. Fakat birinci sınıf zeytinyağlarında bu yakıcı his belli belirsiz bir haldedir.
11
/
21
Katkısız zeytinyağının bir diğer özelliğide donuyor olması. Hafif ısı gördüğünde ise hemen erimeye başlar.
12
/
21
Güvenilirliği kesin olmamakla birlikte bir çay bardağı su ile aynı oranda zeytinyağını karıştırmakta deneyebileceğiniz yöntemler arasında.
13
/
21
Gerçek zeytinyağı suyun üstüne çıkacak, hileli zeytinyağı ise büyük oranda suyla karışacaktır.
14
/
21
Son yöntem ise kimyasal...
15
/
21
Zeytinyağınız ile tuz ruhunu karıştırın eğer pempe veya kırmızı bir renk oluşuyorsa o zeytinyağı gerçek değildir.
16
/
21
17
/
21
Piyasada birçok yiyecek maddesinin sahtesi yapılabilmektedir. İşte sizlere sahte yiyecekleri anlamak için bazı püf noktaları…
18
/
21
Üreticiler üretim maliyetlerini düşürmek için bazen kahvenin içine yabancı maddeler katabiliyorlar. Bunların başında arpa, buğday ve soya fasulyesi geliyor. Hatta bazı üreticiler olayı daha da ileri getirerek içine zemin ahşabı koyabiliyorlar.
19
/
21
Özellikle tansiyon hastaları için son derece sağlıklı olan nar suyunun da içine çoğu zaman elma suyu karıştırılıyor.
20
/
21
Zeytinyağının da içine mısır, palmiye, ve soya yağı katılmış olabiliyor. Zeytin yağının gerçek olup olmadığını anlamak için buzdolabına koyun. Eğer zeytin yağı donuyor ve üzerinde tortu oluşuyorsa bu gerçek bir yağ demektir.
21
/
21
Son yıllarda Türk mutfağına giren parmesan peynirinin içine yüzde 10 ahşap talaşı konularak piyasaya sürülüyor. Bu da insan sağlığına son derece zararlı durumların ortaya çıkmasına neden olabiliyor.