Kaynakların kısıtlı ve pahalı olduğu günümüz dünyasında heç çevreyi korumak hem de kaynakların çok amaçlı kullanılabileceğini gösteren projeler büyük rağbet görmekte. Almanya'daki Hasso Plattner Enstitüsü'nden bilim insanları, plastik şişelerle sandalyelerden teknelere, açık barınaklara kadar her şeyi inşa edecek bir proje geliştirdi.
1
/
18
Kaynakların kısıtlı ve pahalı olduğu günümüz dünyasında hem çevreyi korumak hem de kaynakların çok amaçlı kullanılabileceğini gösteren projeler büyük rağbet görmekte.
2
/
18
Almanya'daki Hasso Plattner Enstitüsü'nden bilim insanları, plastik şişelerle sandalyelerden teknelere, açık barınaklara kadar her şeyi inşa edecek bir proje geliştirdi.
3
/
18
Hasso Plattner Enstitüsü'nden bilim insanları, plastik şişeleri gerçekten kullanışlı bir yapı malzemesi haline getirmek için 3D model ve tasarımını kullanarak plastik şişelerin yapılara dönüştürülebilmesini sağlayan TrussFab adı verilen bir yazılım geliştirdi.
4
/
18
TrussFab, kullanıcıların insan ağırlığını taşıyacak kadar sağlam yapılar üreten entegre uçtan uca bir sistemdir. TrussFab, 3 boyutlu baskıyı plastik şişelerle tamamlayarak büyük ölçeklendirmeyi başarır.
5
/
18
Şişeleri 'tuğlalar' gibi sarmalayan önceki sistemlerin aksine, TrussFab bunları kiriş olarak görür ve bunları kafes olarak da bilinen kapalı üçgenlere dayanan yapısal olarak sağlam düğüm bağlantı yapıları oluşturmak için kullanır.
6
/
18
TrussFab, gerekli mühendislik bilgilerini bünyesinde barındırmakta ve mühendis olmayanların da bu yapıları tasarlamalarına izin vermektedir.